Cèsar Joaniquet Quartet al Jamboree, 25 d'abril de 2017

Doncs el dimarts 25 d'abril vam anar al Jamboree a gaudir amb una proposta que te com arrel matriu el Jazz a Denmark. Aquesta és una proposta que inclou tota una sèrie de concerts amb músics d'aquest país i que crec, aquest, devia ser el primer dels concerts. El fet que hagi estat Cèsar Joaniquet i el seu quartet, (de fet, el trio de Xavi Torres) els qui ho han inaugurat és només la manera com Pere Pons tracta de bé als nostres músics. Considerant la magnitud de l'espai i la seva importància en el món del Jazz, magnitud simbólica més que física, s'entén que no tots els músics de casa ho vegin amb els  mateixos ulls que qui això escriu, i és que com sempre passa, no tothom pot estar content amb les decisions de qui programa Jazz en aquest i d'altres espais. 

L'amic Marc és qui presenta els concerts quan no hi pot ser en Pere i així és que aquest ho va fer com en d'altres on l'hem vist presentar la formació. Una formació base sòlida i aquesta és la del trio de Xavi Torres, amb Vic Colomer i Joan Terol. Cèsar  va optar també pels seus amics i força propers músics (exceptuant-ne Vic) que viuen i treballen a Àmsterdam

César Joaniquet saxos, Xavi Torres piano, Vic Moliner contrabaix, Joan Terol bateria.

Instal·lat a Aarhus des de fa més de tres anys, el saxofonista català César Joaniquet és un dels revulsius de l’escena danesa que no s’oblida, però, dels seus orígens i dels companys amb els quals ha crescut artísticament. Per aquest motiu, a l’hora de posar en marxa el seu projecte més personal ha comptat amb aquells que sentia més afinitat i ha cridat a files Xavi Torres, Vic Moliner i Joan Terol per a compartir una nova experiència en el terreny de l’exploració sonora. Una connexió molt especial entre el nou impuls de l’escena jazzística catalana a través del seu assentament a terres daneses.

Aquesta era la informació del concert que Pere havia penjat al web del Jamboree-Concerts

De fet, les músiques van seguir un tarannà íntim alhora que avantguardista. Els tempos van ser en molts casos força continguts i les improvisacions ratllant el Free Jazz o l'Avantgarde més punter. La prova la teniu en dos o tres vídeos que vaig filmar i que aquí us deixo:

Veiem el tema "In a Dream Mode":


I el Bis del primer passe:


De fet, i després del primer set, semblava força adequat anar a fer un moix i tornar a les 22h, la qual cosa vaig fer. Ja es veia que la proposta era tan rica que al segon passe havia de ser diferent. Com que el so està darrerament a les mans de l'Àlex Monsoliu passa que el so en cadascun dels concerts és l'adequat. Jamboree te la sort d'haver comptat primer amb el magnífic Leo Bianchi, i ara amb l'Àlex i sovint també en Pol. Tots ells fan que sigui un plaer escoltar música amb els instruments que sigui, pocs o molts, car les manetes dels tècnics, broden la feina dels músics. 

Doncs això, que vam gaudir de la proposta íntima de'n Cèsar Joaniquet i els seus amics, amb tot de temes d'aquest gran saxofonista, el qual va aconseguir que "baixessin" des de Denmark una bona colla d'amics i amigues per acompanyar-lo alhora que gaudir d'uns dies de la Barcelona més cosmopolita. Allò de Música, Gresca i bon temps de primavera. I Cultura, molta Cultura.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada