Camilo Fernández Quartet i Sirvent/Serra al Sinestesia, el 27 d'abril de 2017

Doncs el dijous 27 d'abril vam anar a la Sala Sinestesia a gaudir amb la proposta de l'amic Camilo Fernández i el seu quartet sense piano amb temes propis ja enregistrats amb d'altres companys. L'assumpte és que la formació liderada per aquest contrabaixista estava formada per Natsuko Sugao, trompeta; Sergi Felipe, saxo tenor i Ivo Sans, bateria

Una Sinestesia que tot i la dificultat de començar un projecte o més aviat de continuar-lo en un altre indret, del Raval a Sants, sembla que està aconseguint que poc a poc el públic aficionat s'hi vagi apropant, car aquest barri de Barcelona no està tan lluny i a més està força ben comunicat. 

El projecte de Camilo,  del qual posteriorment em va donar el disc i que vaig posar en un posterior Programa a Jazz Club de Nit va ser força interessant alhora que molt personal. Les melodies tenien un tarannà modern i el tempo i ritmes no eren swingats i sí amb el Groove adequat en molts d'ells. Hi va haver temes on la modernitat anava de la mà d'una visió més avantguardista de la música i a moments podíem pensar que estàvem escoltant quelcom com el Free. Les més de les vegades, la música t'embolcallava si aquesta era la teva intenció, deixar-t'ho fer. Les improvisacions dels dos magnífics vents, Sugao/Felipe seguiren clarament la dinàmica melòdica de la proposta del contrabaixista. 

Un projecte anomenat "LOST & FOUND" editat per Pot Records amb gent com el Miguel "Pintxo" Villar, Gonzalo Levin i Takeo Takahashi. S'ha de dir que dos dels temes, on hi participa Gonzalo es van enregistrar evidentment quan aquest encara no se n'havia tornat a l'Uruguay. Un disc amb sis temes i que jo vaig posar en un anterior programa de Jazz Club de Nit, concretament el Programa 284, del qual aquí en teniu l'enllaç:


Després de la proposta de Camilo Fernández Quartet ens vam quedar i continuar amb la magnífica música de Sergi Sirvent i Martí Serra tot i presentant el disc "Diurna" que jo ja havia posat a Jazz Club de Nit. La veritat és que poder escoltar aquesta magnífica música a la distància més curta com és també el cas d'aquesta Sala tan ben acondicionada amb tots els estris de llums i so adequats, era quelcom que no podíem obviar. Així és que després d'un gaudi un altre tan o millor que l'anterior. D'aquest projecte que van enregistrar al magnífic Auditorium de Jafre amb un dels millors pianos, segons opinió de tots els músics que l'han utilitzat pels seus projectes com és el cas del Sergi i també de Roger Mas, en van tocar quasi tots els temes, fora d'algun estàndard. El que sí va fer en Martí Serra va ser dedicar-li una preciosa cançó a qui n'era l'ànima i cos, en Miquel Soler el qual ens va deixar ara fa uns mesos després de patir un accident de trànsit. La música, si va acompanyada de sentiment, com va ser aquest el cas, sentiment dramàtic per la pèrdua d'una persona estimada per tot el sector, doncs això, que la música així és tot una altra cosa, i si la interpreten dos mestres com aquests els nostres herois, doncs encara més. Martí va usar els saxos tenor i soprano i així va aconseguir que la paleta de colors fos molt més amplia. Magnífic concert en un espai increïble i ben apanyat.

Aquí en teniu una mostra amb el tema "Hair Liquid":

https://www.facebook.com/mtusetmallol/videos/10207521949001517/

Aquí teniu l'enllaç del Programa 277 de Jazz Club de Nit on vaig presentar aquest magnífic projecte, acompanyat de d'altres:

http://www.ivoox.com/programa-277-marti-serra-sergi-sirvent-mike-audios-mp3_rf_17600159_1.html?v=1&utm_expid=113438436-41.XwSbWAIXSCCDvn5myOP5Yw.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fjazzclubdenit.blogspot.com.es%2F

Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada