Víctor Correa & Strings al Jamboree, 8 de desembre de 2016

Doncs això és el que vaig posar al FB...que es deu poder ampliar amb algun comentari més...

" I de quina manera hem gaudit amb " Strong Bone" amb Victor Correa & Strings...un Jamboree ple d'aficionats a la música, alguns també al Jazz, els quals hem escoltat tots els temes sensa cap interrupció d'aplaudiments post solo, la qual cosa ha permès gaudir millor de la música i planteja la pregunta de si malmetem la música quan aplaudim els solos dels músics o no. Sigui com sigui, felicitar al Víctor per aquest magnífic i delicat projecte. Mèxic els hi va molt bé a l'Anna i a ell.


Temes de The Beatles, arranjaments de Duke Pearson, dos temes a quartet de corda per així descansar els llavis i pulmons, un tema propi dedicat al seu germà Mariano, malalt a Segòvia mentre ells éren a Mèxic i moments de patiment per la incertesa de la malaltia i un altre parit en una nit de trons i llamps anomenat "Relámpago", un tema de Leonard Bernstein que tocava Bill Evans, etc, etc. Un tema que cantava Sílvia Pérez Cruz, i ara no sé si és el mateix que feia Chet Baker sense solejar. Al final ens ha fet cantar la preciosa melodia de Pearson tot i acompanyant-los en el bis. Ha estat amable, i ha presentat els temes, algunes de les seves històries i als companys tot i declarar-se català i independentista. Al final ha expressat el seu desencís, car volia presentar els dos passes en la nostra llengua i no ho ha fet per pensar que no la parla prou bé, la qual cosa no és veritat. Ja abans de començar hem pogut parlar cinc minuts, moment en el qual m'ha cedit el seu disc que també sonarà a Jazz Club de Nit. Gràcies Víctor. Per cert, les cordes i metall han sonat perfectes gràcies a les destres mans de l'Alex Alex Seoane Monsoliu. Voilà."

De totes maneres, dir-vos que el projecte que van presentar és el disc "Strong Bone" i que el primer tema que van tocar en el segon passe va ser "A Nightingale Sang On Berkeley Square". Que el Víctor va presentar el projecte i el perquè de tot plegat després d'aquest tema tot i introduint el següent, tema de Leonard Bernstein anomenat "Some Other Time" popularitzat per Bill Evans. Va comentar que quasi no composa temes propis, però en aquest disc n'ha fet dos i el primer va ser "Relámpago". Després van fer l'estàndard "Bewitched....", tema de Rodgers - Hart. El següent tema va ser el seu segon de propi, el dedicat al seu germà, "Mariano". Va presentar cadascun dels temes, tot i explicant-ne els "ets" i "uts" i el darrer va ser el bis anomenat "Cristo Redentor", un tema de Duke Pearson popularitzat per Donald Byrd , tema que ens va fer cantar, acompanyant-los a ells. Entremig van fer el tema que canta Sílvia Pérez Cruz, una preciosa cançó cubana amb aires càlids.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada