Girona Jazz Project featu. Adrià Puntí al Jamboree, 4 de desembre de 2016

Doncs sembla que amb aquesta entrada m'he posat al dia actualitzant el blog dels concerts vistos fins el dia d'avui...o sigui que aquesta és, en primera versió i fet mentre ho escoltava al Jamboree la petita crònica del concert...

"Doncs això....Girona Jazz Project featu. Adrià Puntí....primera versió, revisable.

Temes diversos, el primer amb força trempera, seguit d'una preciosa balada delicadament cantada per Clara Luna amb solos de l'Adrià Bauzó al saxo soprano. El tercer tema, dedicat a la mare de l'Adrià, Maria, darrerament una mica "pioca", tema amb una potència considerable i moderna concepció acabat però dolçament. Un quart tema iniciat pel saxo baríton de Jordi Casas i tota la banda amb una trempera considerable reconsiderada posteriorment i més delicada amb la veu de Clara. 

Una potent secció de vents, metalls i canyes, reforçada per secció rítmica de guitarra, piano, contrabaix i bateria, tot gent de l'àrea de Girona. Solos del trompeta, piano..i vet aquí que ha aparegut l'Adrià. I després s'hi ha ficat amb veu i piano en una balada on el saxo alto ara ha fet de baríton. Un posterior tema, totalment desmadrat a base de preguntes-resposta cadascú en un llenguatge diferent, Puntí i la Banda, i el primer força incomprensible, així és que les respostes són força frees, smoking song band. I segueix al piano en un tema cantat on la Banda espera el seu torn tot i escoltant, "quan érem petits i ens abracàvem..." 60% jazz i 40% rock així ha relacionat el saxo alto la música de Puntí, quan ell ha contestat que és perfecte..he..geni i figura. Han acabat el primer passe amb les aigües de nou al seu llloc amb la Clara cantant un preciós tema del genial Puntí. Tema viu però controlat on la perfecte maquinària rítmica ha estat dirigida pel Ramon Prats i Joan Motera. Tema potent i com tots, obra i gràcia de l'Adrià Puntí.

El segon set ha començat amb una mena de balada cantada per la Clara....amb solos de saxo alto i fiscorn Joan Mar Sauqué..tema Savi viatge..i segueixen amb el Coral·lí. Més balada que l'anterior, aquest tema del geni, arranjat com els altres en clau de jazz, amb el soprano del que toca l'alto i la flauta, l'Adrià Bauzó, brilla en un magistral i melòdic solo. Un canvi rítmic amb un so potent de tots els vents per després totnar a la delicada melodia. Maria ha tornat a fer tremolar les parets de la nostra Cova-Cava...dedicat de nou a la seva mare. I un altre tema, l'iniciat pel baríton, que ha sonat en el primer round, ha sonat ara en el second amb solos de l.Alex Carbonell i mentre feia el Joan Mar el seu, ha aparegut l'Adrià i dels aplaudiments hem passat al silenci tot i escoltant-lo. Bona nit, un pipí i al llit...la seva presentació..agraint als músics el seu esforç. Assegut de nou al piano i acompanyat al baríton pel qui tocava l'alto..s'ha posat a cantar. Entremig ha tocat una nota d'aquelles que fan mal...tot i dirigint-se al públic volen dir, "què passa, què.."'. L'Adrià ha sol·licitat de la Clara que canti el "Mirall capgirat"...tema que ja havia sonat abans tot i ell dir que farien un repertori diferent..he...després.."de vailet em deia el pare.."' I l'Adrià ha marxat i jo també després d'escoltar què li deia el pare amb la veu de la Clara. Voilà, mentre els escoltava. Finalment, Pere Pons ha fet de mestre de cerimònies, en les dues, el so l'ha controlat el Paul i Marlene Martin Vaca ha fet brillar la barra. Gràcies Francesc Ubanell pel disc....sonarà a Jazz Club de Nit."
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada