Inauguració temporada 2016-17 a la Nova Jazz Cava, 7 d'octubre de 2016

Doncs to i que ja fa dies, avui em poso a actualitzar el blog que ja tocava i ho faig amb el concert inauguració de la temporada 2016-17 de la Nova Jazz Cava, presentat per l'imprescindible Valentí Grau, ànima sempiterna de la nostra estimada cava egarenca. Un primer concert amb joves cracs del MujazzT New Talent Combo entre els quals Haizea Martiatu, saxo alto; Arnau Gil, guitarra; Oriol López, pìano; Joan Humet, contrabaix i Sergi Torrejón, bateria. Una magnífica formació de músics de l'escena de Terrassa van iniciar una gran actuació amb estàndards de jazz de tots coneguts i grandíssimes interpretacions. La basca  Martiatu establerta a casa nostra on continua estudiant el Grau Superior, ens va tornar a mostrar tot el seu gran talent amb un so espaterrant i millors improvisacions. 
Encara recordo la primera vegada que la vaig veure, ja fa tres o quatre anys, quan ella estava fent el Grau Mig al Taller de Músics a les ordres del Vicens Martin, ell dirigint la Big Band en un concert al pati de l'IEN. Aquell dia la vaig descobrir jo i a partir d'aleshores ja sempre he estat al cas del que feia quan me n'assabentava. La seva progressió està essent impressionant i la prova palpable la tenim cada vegada que la veiem. D'altres joves cracs van compartir escenari com és el cas de l'Arnau Gil, guitarrista que ja l'havíem escoltat acompanyant la seva mare, na Maria Betriu en el seu disc de jazz cantant en català tota una colla d'estàndards alhora que algun tema propi. 
Aquest és també un jove músic i guitarrista que s'està preparant per poder viure en un món difícil com és el de la música i encara més complicat, el món del Jazz. Ens va mostrar la seva delicadesa i bon so en les seves interpretacions alhora que un bon fraseig en les improvisacions. Qui darrerament està participant molt en els concerts que es fan a la Nova Jazz Cava és l'Oriol López. Aquest jove i vital pianista va mostrar la seva mestria acompanyant als solistes amb tot un farcell d'acords i millor encara quan el vam escoltar desenvolupant els seus solos. La qüestió rítmica el fa trempar i així és com sovint sonen ritmes càlids entremig del swing. La base rítmica va anar de la mà dels dos més grans, encara que no ho són tan, com són el Joan Humet, contrabaix i Sergi Torrejón, bateria. Ben compenetrats i dedicats plenament a servir de suport als solistes, van estar sòlidament precisos i contundents tot i que no en volum, la qual cosa jo agraeixo d'un bateria, i van brillar en alguna de les seves interpretacions solistes.

Després d'una bona estona amb aquesta formació va començar la Jam Session de la mà del Valentí que va fer de mestre de cerimònies cridant als músics i aficionats que hi havia a la sala, una sala plena de gom a gom, coses de l'entrada gratuita potser? Els primers en sortir a la palestra van ser en Jordi Rabascall, veu; Joan Torrent, violí i el mestre Adrià Font, bateria. Aquests tres van rebre el suport de piano, saxo alto, guitarra, baix i bateria essent així que vam poder gaudir de nou amb la manera peculiar i tan personal que te el Jordi d'improvisar amb la seva portentosa veu. En Torrent al violí va estar també excels alhora que el mestre terrassenc de la bateria va mantenir un tempo magnífic. Qui això escriu, també va gosar ficar-s'hi i així és que vaig poder tocar un parell de temes que més o menys van sonar prou bé, si m'haig de refiar dels comentaris dels amics Joan Recolons i David Carrerasi també els d'en Rabascall i Valentí Grau. És qüestió d'anar fent i segur que alguna cosa millorarem. La presidenta de MujazzT la gran cantant Gemma Plans ens va interpretar el magnífic i difícil Wave amb el seu característic estil i preciosa veu a la vegada que simpatia a l'escenari on ella es mou i balla mentre gaudeix cantant. El final d'aquesta magnífica inauguració només podia ser com li agrada al Valentí....."Au nens, acabeu amb un Blueset?", i així és que vam acabar amb el Blue Monk  de Monk
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada