Herkovits/Bareket/Miralta al Jamboree, 6 d'octubre de 2016.

Doncs això és el que vaig escriure al Facebook el mateix dia, ja en fa uns  quants:


Ja estem en dansa..de manera delicada. En un concert amb majoria de públic estudiants de música, pianistes, bateristes i contrabaixistes i algun saxofonista renor. Temes de tots tres i estàndards com el Time after time on la mestria del   Marc Miralta  va arribar a cotes sublims. Flipant el moment en el qual, entremig del seu magistral solo, va aixecar el cap aturant-se i amb cara de murri va esperar el just acord del jove mestre al piano, acord que va sonar al just moment. Després va seguir com si res la seva lectura i interpretació a vista, intueixo jo. Quina sort van tenir els altres dos de tenir-lo al seu costat. Herskovits i Bareket, van estar a nivell. El pianista és un dels actuals young lions de l'escena Novaiorquesa i evident era l'expectació. En Bareket va lluir-se en els seus solos i van gaudir tots dos veient i escoltant el Marc desenvolupar la seva imaginació aquí, a la terra. M'imagino que el segon passe devia ser millor, i espero que ho gaudís encara més penya. El so, de la mà destra de l'Àlex Alex Seoane Monsoliu va anar perfecte i en Joma Rius en va prendre bona nota gràfica de tot el què succeí a l'escenari. Voilà.


Amb el canvi de mòbil em sembla haver millorat força la part gràfica, Joan Carles, Manu Dimango, Antonio Narváez, Oliver Adell, Josep Tomàs, etc, companys, vosaltres sí artistes de tot això.

I aquesta va ser la presentació que en va fer en Pere Pons:


Nascut a Israel, de mare marroquina i pare polonès, Nitai Herskovits s’ha caracteritzat per a enllaçar la seva pianística amb la tradició de grans mestres com Wynton Kelly o Sonny Clark. Les seves qualitats van cridar l’atenció del baixista Avishai Cohen que el va posar en nòmina dins la seva formació regular perquè aportés la personalitat i la intensitat del seu estil a discos com “Duende” (2012), “Almah” (2013) i “From Darkness” (2015). El Jamboree us ofereix l’oportunitat de descobrir la seva vessant més personal amb un trio creat per l’ocasió amb el baixista Or Bakeret (Chris Potter, Eli Degibri, Omer Avital) i el baterista Marc Miralta.

Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada