The Infidels al Jardí Tete Montoliu, música als parcs, 20 de juliol de 2016

Doncs en un dia que no teníem prevista aquesta música, ens hi vam trobar com per casualitat. Havíem quedat per anar per primera vegada a l'Ocaña a veure el trio amb el Vicent Macià, Martín Léiton i Ramon Prats i ens vam equivocar de dia, o sigui que el Joan Recolons va veure que feien jazz als jardins Tete Montoliu i de cap allà que hi vam anar. Només arribar ja ens esperava una molt amable noia que feia tasques d'hostessa informant-nos del què anàvem a veure. En veure el nom de la Milena Casado vaig respirar...eps, que ja sé qui és la Milena....els hi vaig recordar que l'havíem vist a 23 Robadors formant part de la Martín Léiton Big Band....ah sí, van dir.....ostres, collonut....

Ens vam asseure a la segona fila tot i esperant l'hora d'inici i que no acabés plovent. Van començar puntuals i vam tenir sort que la pluja no caigués. Una formació aquesta, amb teclat, contrabaix, bateria i ella al flugelhorn. Em va semblar veure una trompeta, el cas és però que no la va treure i només la vam escoltar amb el fiscorn. El primer tema va ser un magnífic How deep is the ocean. Van seguir amb d'altres meravelles  molt ben interpretades totes en un estil marcadament "cool", segons la meva opinió. Tot i haver-hi temes amb més tempo, els sons em van semblar situar-se en l'ona cool.....

Una formació amb: Daniel Ferruz, teclat; Milena Casado, trompeta; Corentin Le Hir, contrabaix i Adrià Claramunt, bateria. 

Ens vam quedar amb detalls interpretatius de tots quatre tot i dominar més el contrabaixista i la intèrpret de metall. l'Adrià i Daniel van estar perfectes en la seva tasca de base rítmica de la qual també en participa el jove contrabaixista. Aquest però, ens va deixar uns solos magnífics alhora que la jove trompetista. Del Daniel van fer-ne un  tema, una preciosa balada, melodia i harmonies, on també va brillar de manera individual així com també en els altres temes. Els "quarts" del bateria Adrià van ser els adequats i es va mostrar correcte i gens sorollós, la qual cosa s'agraeix. Milena és una jove cubana amb una trajectòria i futur que no dubto li seran molt propicis. L'hem vist poques vegades però ja n'hem tingut prou per entendre que estem davant d'una més que promesa, una realitat. Si no estic errat, crec que se n'anirà a al Berklee College of Music de Boston amb alguna beca i potser "Fullright", si és que s'escriu així. En fi, que aquesta és una formació muntada "ad-hoc" per aquests dies de l'estiu i la "música als parcs" de Barcelona. Els Infidels no ho són tant, o potser sí, ho són del tot, afortunadament, com tots nosaltres. 
Miquel Tuset i Mallol.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Hay una errata en la procedencia de Milena, no es cubana; nació en Huesca y ha vivido en diferentes localidades de la provincia.

Publica un comentari a l'entrada