Jazz a les Vinyes a "Ca la Mary", diumenge 10 de juliol de 2016.

I seguint passant d'un lloc a l'altre....

Molt bon dilluns a tothom, avui encara fet pols, enfebrat amb tos i mala llet a sobre....hi era, i vaig afrontar-ho i no ho havia d'haver fet. Constipat vol dir també sord, i si a més no se'n sap prou, no t'hi fotis. Bé, a banda d'això, el dia d'ahir a la caseta Gumà, de la Mary Guma Garcia va ser extraordinari. Com cada any des d'en fa alguns, i en el segon cap de setmana de juliol, Mary convida a tot de músics professionals i a alguns aficionats a participar en un dia de Jazz a les Vinyes a ca seva, a Santa Maria de Miralles, tot just a una horeta i escaig de Barcelona. Pels nou vinguts, hi ha una presentació del seu taller de ceràmica i la seva magnífica obra exposada a les diferents sales que hi ha. Pels altres, xerrar, salutacions i abraçades per posteriorment situar-nos al voltant de l'aperitiu preparat amb tot el carinyo per ella i les seves amigues. Aquest any però, de Sant Vicenç dels Horts van arribar 5 truites que van desaparèixer quasi del tot abans de dinar. Un dinar posterior amb arròs salvatge, enciams, escalivada i un magnífic fricandó amb moixernons i d'altres "boletus", regat amb vins diversos i per arrodonir-ho amb cava i pastís a les postres. 

Després del magnífic àpat, temps per la xerrada els més, per estirar-se i fer una mica de migdiada els altres, i passada l'estona i quasi sense adonar-nos-en ens vam trobar escoltant, de lluny, els diversos instruments que anaven sonant tot i manipulats pels diferents músics, tots ells fent proves de so. Mary va presentar l'acte tot i agraint tothom la seva presència i en Valentí va cridar als músics que formarien el primer combo...en Josep Maria Farràs, Joan Masachs, Dani Rambla, Ramon Grimalt i Adrià Font van ser els Màsters inicials tot i interpretant un parell de temes en el més pur Mainstream. Després d'ells va aparèixer una formació amb seu a Olesa amb aires més funkies amb una bona cantant i formació amb dues guitarres, baix elèctric i bateria. 

Després d'ells, va aparèixer un projecte muntat a Cuba pel pianista i guitarrista on hi apareix Roser Monforte Gascon als diversos i dolços vents. Aquest és un projecte a quintet, crec que em van dir, però que ahir el van provar a trio, on les belles melodies i els ritmes suaus es barregen amb sons més clàssics. El Valentí els va fer tocar un tercer tema, també encoratjat per la bellesa de les músiques dels tres, també d'Olesa. La quarta formació abans del berenar va ser la del mestre Aldo Caviglia, amb els joves cracs Albert Carrique, Oriol Vallès, Alba Pujals Roigé, Jöel Gonzalez Marsellach, Joan Humet i jo mateix. Ells van tocar perfecte un parell de temes, el Bye Bye Blacbird i el Perdido, i és així com ens vam trobar amb el desitjat berenar.

Amb la meva situació anímica post play, enfebrat i fet pols, vam optar amb la Juana Muñoz Andreo de plegar veles tot i acomiadant-me dels dos amfitrions, Mary i Valentí, així com dels amics i algun músic. Segur que la segona part devia anar la mar de bé, car mentre marxàvem, escoltava de lluny la preciosa veu de la Laia Porta i la nítida trompeta de Dan Posen.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada