Mariano Camarasa Trio, darrer Concert-Jam de la 7ena temporada al JCLV, 2 de juliol de 2016.

Foto manipulada pel Mariano....li agrada el W&B.
El divendres 2 de juliol, en ple ViJazz Penedès, vam fer el darrer concert-jam de la 7ena temporada al JCLV, i ho vam fer de la manera més delicada possible amb el trio liderat pel gran pianista Mariano Camarasa. Aquest és un músic trobat i retrobat molts vegades a les WTF del Jamboree i també a les Jams de la Sala Fènix. Amb la seva secció rítmica habitual, Camilo Fernández, contrabaix i Gabriel González, bateria, el pianista i també "cel·lista", ens va oferir una proposta personal, íntima, amb temes propis a la vegada que també amb arranjaments d'estàndards i també algun tema pop amb aires jazzísitcs. La seva visió particular dels temes els feia diferents, amb aportacions melòdiques i fins i tot harmòniques allunyades de l'original. Els ritmes també sovint es veien alterats sobretot en el tema de Coltrane, amb una súper lenta versió del Giant Steps i meravelles anomenades All or nothing at all i All the things you are.  Els temes propis també hi van ser, mostrant-nos el músic més íntim i reservat, i també més profund. Si així parlem de les partitures i les seves modificacions, dir-vos que en les interpretacions va estar magistral, també. Aquest és un músic eclèctic pel que fa a la diversitat dels seus projectes i instruments utilitzats. Si en aquest cas va acaronar el nostre atrotinat piano, sovint ho fa amb teclats diversos, i amb els més psicodèlics sons. També és un mestre en això de fregar el violoncel i així el podem escoltar en d'altres projectes. 

Esment especial als companys de la secció rítmica amb un magnífic contrabaixista, argentí com ell, el Camilo Fernández el qual va omplir de sons profunds els espais més baixos de l'espectre sonor amb gran mestria. La compenetració era evident i així es va fer palesa també amb el bateria murcià Gabriel González el qual va saber controlar els volums i acompanyar amb la màxima suavitat les interpretacions més íntimes del líder. 

Els grans moments en els punts més culminants hi van ser esdevenint alguns temes com una mena d'obres magnes, com el final del segon tema, de factura pròpia, que es va allargar amb un "turnaround" majestuós.

En l'aspecte discogràfic col·labora amb el violinista portugués Joao Silva havent realitzat alguns projectes discogràfics alguns dels quals han sonat en el Jazz Club de Nit per exemple en el Programa 244. Aquí us deixo la seva pàgina web....


Seguint amb el concert, sí que és veritat que vam notar la coincidència amb el ViJazz car alguns dels nostres amics se n'hi van anar. Tot i això, no ens vam trobar tan sols; els amics i músics fidels a les nostres jams van venir i també acompanyats de gent amiga com també els sempre fidels del poble al capdavant d'ells la meva estimada cosina Teresa Tuset, amb el Jesús Getan i demés aficionats i amics. Després de la meravella de concert que ens van oferir vam encetar la Jam Session amb els nostres amics Juan Carlos "Speedy" González i Modest Pelfort. Jo mateix també m'hi vaig afegir formant part tots tres de la secció de vents de les Jams del JCLV. D'altres vegades comptem amb la col·laboració del Josep Maria Martí, bateria, que en aquesta ocasió devia estar-se per Vilafranca. Un dia on vam poder veure al Modest tocant trompeta, contrabaix i bateria. Tot un crac aquest noi...he..he.

Els àudios del concert i posterior Jam ja fa dies que els podeu escoltar en aquest blog, o sigui que si els voleu repassar després d'haver llegit com va anar, més o menys, doncs millor.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada