Violetta Curry & Jaume Vilaseca Trio al 18 de juny, celebrant el 7è aniversari del JCLV.

El dissabte 18 de juny a les 19h vam fer aquest concert, a deshores i a desdies, car, els concerts els fem de manera habitual els divendres a les 22h. Va haver de ser així per motius diversos i tot i fer-ho a una bona hora, a mitja tarda i en dissabte, no vam tenir l'afluència de públic que ens havíem imaginat. La sensació que darrerament tinc és què la gent del poble s'ha anat cansant de venir als concerts que fem a la Sala Xica; que la gent del poble, i m'ho ha dit gent diversa, és capaç de desplaçar-se a un altre poble a veure projectes similars, ni millors ni pitjors que els que fem aquí. Malament arrai....De fet aquest final de temporada serà el darrer de temporada completa a dos concerts mensuals i a parir del 2017, i si des de la Regidoria de Cultura ens recolzen encara, només farem el Concert-jam. A veure què ens diuen.

Per a la celebració del 7è aniversari vam comptar amb una gran veu i una formació a trio liderada per un gran pianista. La gran veu va ser la de la Violetta Curry, ella americana de Philadelphia com els seus familiars i establerta a casa nostra de fa temps, i per això ens mostra el seu interès vers lo "Nostre" tot i parlant-nos en català. Ella, ens explica al seu web, va tenir la grandíssima sort de trobar-se amb el Jaume Vilaseca amb el qual va redreçar el camí musical que havia perdut quan va aterrar a la península i es va estar per les terres del sud. Amb el Jaume van fer un primer disc amb tot l'amor, un amor incondicional, Unconditional Love. Després va venir aquest que ens presentaven i que jo vaig poder escoltar en directe en un espai ara clausurat on ella mateixa em va dedicar el seu disc. Un disc que posteriorment també va sonar al programa de ràdio Jazz Club de Nit crec que a la temporada passada.

Amb tot això, dir-vos que el Jaume Vilaseca Trio habitual és amb el Dick Them, contrabaix i Ramón Díaz, bateria. Per canvis de la data del concert, aquest darrer no va poder venir i el va substituir un altre gran mestre a les baquetes el qual ja ha fet aquesta substitució en d'altres ocasions i per tant coneix el projecte a la perfecció i aquest és en Guillem ArnedoBé, doncs amb aquesta magnífica formació vam començar el concert de celebració de la 7ena temporada i ves per on, algú de la primera fila em va destrossar l'enregistrament així doncs no es va gravar res de res. 


Una primera part magnífica amb temes del disc i d'altres estàndards que no va omplir de joia i música la Sala Xica. La veu de Violetta destacava amb profunditat i la seva calidesa i simpatia també. Un quartet amb veu, piano, contrabaix i bateria és una formació bàsica afegint-hi la veu com a instrument solista, tot i que els altres tres van desenvolupar les seves interpretacions solistes en els diferents temes que van tocar. Ella a la veu també va fer alguna improvisació en "Scat" tot i que majorment va cantar les cançons i deixar les improvisacions a Jaume i Dick. El pianista va ser qui més les va desenvolupar, tot i que en Dick també ho va fer i fins i tot en Guillem fent algun solo i els "quarts" de rigor que se solen fer en alguns temes. Després de la mitja part vam celebrar el 7è aniversari tot i bufant-nos na Violetta l'espelma del 7è any i nosaltres, des de la barra, vam convidar al públic a menjar coques i veure cava.

Amb l'ànim ben a punt, vam començar la segona part del concert la qual va esdevenir una prolongació de la primera pel que fa als temes que honoraven les seves arrels, les del pare, músic també, el qual havia arribat a tocar fins i tot am Duke Ellington. El disc es diu "Honoring my roots"  i així va seguir la segona part recordant i honorant les seves arrels. 

Música a banda, haig de dir que el tracte amb aquesta cantant i bellíssima persona és exquisit alhora que amb els músics, tots ells ja coneguts de qui això escriu. De fet, el Jaume Vilaseca Trio ja havia vingut en un anterior Concert-Jam tot i presentant-nos el seu segon disc dedicat a la música de Genesis en clau de Jazz. També dir-vos que en Dick Them està a punt de deixar el seu càrrec de President de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, càrrec que ha ocupat aquests darrers anys. El seu substitut serà, sinó ho és ja el més internacional dels nostres músics, en Jordi Rossy, músic polifacètic que també vam tenir en un anterior concert a la Sala Xica la temporada passada. Finalment, Guillem Arnedo ara per ara era Vicepresident de la mateixa Associació tot i que pot ser que ara per ara ja ho sigui un altre.

Amics tots tres i ara també ella als quals anirem seguint com fem amb els altres amics i companys seus on hi anem sempre que podem a veure els seus nous projectes.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada