15è Aniversari de les WTF al Jamboree amb la "WTF Big Band", Llibert Fortuny Quartet, etc...6 de juny de 2016

Doncs d'això ja en fa un mes...30 dies sense actualitzar el blog per motius diversos. Passats tants dies, se'm farà difícil recordar els moments viscuts però ho intentaré...som-hi.

Un aniversari d'un esdeveniment com aquest i essent-ne el 15è de la WTF havia de ser una cosa seria i important i així ho va ser. l'Aurelio Santos li va encarregar al Claudio Marrero preparar una Big Band, la que seria la WTF Big Band amb tota una colla d'amics músics, molts d'ells assidus a les WTF i d'altres que mai els havia vist. L'assumpte clau va ser el fet de col·laborar amb temes propis i/o arranjats per a Big Band i ho van fer músics com el mateix Claudio Marrero, Lluc Casares, Joan Casares, Oriol Vallès i potser alguns més. 

Després de la presentació inicial feta per l'Aurelio va ser en Claudio el que va anar cridant als músics de la Big Band per iniciar ja el primer tema arranjat per un d'ells. La secció de saxos a la primera fila amb el Pere Miró, César del Val, Lluc Casares,  , i Claudio Marrero amb una segona línia de trombonistes joves per seguir amb la línia de trompetes amb l'Òscar Latorre, Jairo Cabrera, Oriol Vallès i Guillermo Calliero. La secció rítmica amb la guitarra afegida de l'Àlex Fortuny, piano amb Jöel González, Gilles Sttopey, Rodrigo G. Pahlen, contrabaix del Xavi Castillo i a la bateria el potent Joan Casares. Una magnífica Big Band amb no massa temps per assajar els temes però que ho van brodar del tot. 

Després hi va haver moments de calidesa per part de l'Aurelio tot i dirigint-se al Claudio felicitant-lo i a tots els músics de la Big Band....em sembla recordar que el bis va ser el tema "El Vikingo"....

Els àudios estan ficats dins el reproductor de l'Ivoox i vam gaudir amb tots ells i si n'haguéssim de recordar un jo recomanaria "El Vikingo", tema del Claudio dedicat a l'amic Morten Sandholt saxofonista danès habitual a les WTF i que ja fa uns mesos que s'està al costat de Coltrane, Dolphy etc...

Una vegada acabada la participació de la Big Band va ser el contrabaixista Tom Warburton qui va afegir-se a la festa tot i encabint una llarga al·locució del desaparegut Muhammad Alí, ell un lluitador contra la segregació racial. Tom hi va participar amb un "pad" de percussions diverses afegint-les a les músiques que ell mateix anava extraient de la Big Band, un tema emocionant per tal i com va anar tot plegat. 

No ho sabíem tot i que ens ho pensàvem....en Llibert Fortuny va aparèixer quasi al final del tema del Tom i ja vam veure com s'anava preparant per poder-hi tocar. Ell s'hi va afegir tot i tocant amb la Big Band i fent-ho magistralment en el seu solo, com no podia ser de cap més manera. 

La Big Band va anar deixant l'escenari lliure i llavors va ser el moment del Llibert Fortuny Quartet amb el Jöel González, Pedro Campos i José Benítez els quals ens van oferir un magnífic tema anomenat "Like someone in Love" interpretat de manera magistral i amb una intro del mateix Llibert impressionant. Feia temps que no el veia en estat acústic i ho vaig gaudir d'allò més i pels aplaudiments de tota la sala, tothom ho va gaudir amb la mateixa intensitat que amb els temes de la Big Band i posteriors. Una nit inoblidable plena de músics, amb un magnífic ambient retratat pel Josep Tomàs podent-lo capturar jo mateix entremig dels músics de la secció metalls-trompetes. "El retratista, retratat". 

Com que tot s'acaba, per a mi es va acabar l'aniversari prop de l'hora fatídica de les 23h moment en el qual comença una altra història i on jo aprofito per marxar cap a casa...allò de metro, tren i promenade....en aquest dia però vaig voler seguir la festa per voler gaudir encara més i sí que ho vam fer amb el Llibert i el seu quartet i la col·laboració de l'Aurelio Santos i els seus Beat Boxing tot i compartint escenari amb el seu amic de l'ànima, el gran saxofonista aquest dia acústic i moltes de les vegades eclèctic, elèctric i sempre modern i sorprenent, el gran Llibert Fortuny.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada