11 de juny, 1er dia del 7è Festival de Jam Sessions a SVdH.

Doncs aquest dissabte 11 de juny vam inaugurar el 7è Festival de Jam Sessions a Sant Vicenç dels Horts, i ho vam fer amb dos magnífics combos d'alumnes de dues de les escoles que col·laboren amb el Festival des del primer dia, el Taller de Músics i El Conservatori del Liceu

Aquestes escoles ens van tornar a mostrar quin és el nivell dels nostres estudiants....altíssim. Com sempre fem, primer toquen uns mentre els altres sopen menjant-se els boníssims "montaditos" que preparen a "La Taska"....Uns toquen el seu projecte, els altres els escolten tot i sopant i després faran a l'inrevés. 

Els primers en participar van ser els del Conservatori del Liceu els quals ens van oferir un magnífic projecte acústic amb estàndards de jazz i algun tema propi, crec que del contrabaixista. Una formació amb molt bons solistes entre els quals el saxo alto Carlos Santos, al piano Miquel Mayordomo, al trombó Joan Codina, al contrabaix Pere Antoni Buijosa i a la bateria Nicolás de la Pava. Els àudios de la seva participació els podeu escoltar amb el reproductor i també descarregar-los. Una formació amb quasi tots els nois amb el títol del Grau Superior sota el braç crec que excepte el Joan Codina i així de bé van sonar aquests nois, amb tot el saber a les seves butxaques. Els sons van ser delicats per acústics però també per la bona sonorització del Quim Isern tot i no disposar de lo últim en tecnologia. Per cert, si la bateria la vaig posar jo, el teclat i n parell d'amplis els va posar l'Escola de Música Sant Vicenç, o sigui que gràcies José Manuel

Després d'ells els hi va tocar el torn a la formació del Taller de Músics ESEM, un combo del !er de G. Superior que també ho va brodar. Aquest combo va oferir-nos els temes que havien treballat durant el curs i amb el seu profe el gran pianista Chema Riera. Un combo amb Andrés Díaz, piano; Marc Búrdalo, guitarra; Carles Medina, saxo tenor; Gerard Cassola, baix elèctric i Denis Suárez, bateria. Aquesta formació ens va oferir uns temes una mica més potents rítmicament parlant on la guitarra elèctrica i el baix elèctric hi van tenir molt a dir. El saxo tenor va estar superb tot i la seva joventut, recordeu que eren alumnes de 1er de superior i teclat i bateria igualment ho van clavar. Aquest darrer, ell de Galícia, va ser l'encarregat  de presentar la formació, i ho va fer amb una gran simpatia. Els temes, diversos, van anar brollant des de l'escenari tot i encabint el pati de Can Comamala de magnífics sons. 

Dir-vos que el públic va anar omplint la quasi totalitat de les cadires i que l'espai es va veure força bé, amb la sensació que el públic no ens havia abandonat. 

Després del combo del Taller vam començar la "Jam Session" i ho van fer primer alumnes de les dues escoles per després fer-ho els del Taller amb els músics que van venir a tocar, el Juan Carlos "Speedy", el Deme Gómez i jo mateix, tots tres al saxo alto.
Els nois del Conservatori van haver de marxar abans per agafar el darrer tren cap a Barcelona i sort en vam tenir que els del Taller havien vingut amb vehicle propi, podent-se quedar fins el final. El premi va ser deixar-los a ells sols tocant un magnífic tema. Nosaltres els vam acompanyar en alguns més i ho vam deixar estar al segon 00 de les 00h, moment crucial que s'ha de parar qualsevol manifestació sonora....coses de veïns..
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada