Jam Session 35è Jazz Terrasa 17 de març i l'Enrique Heredia Quartet plays the music of Bob Zieff al JCLV, el 18 de març de 2016

El dijous 17 de març vaig tenir la oportunitat d'anar a la Jam Session de la Nova Jazz Cava, encabida en el 35è Festival de Jazz Terrassa, una Jam "oberta" per una magnífica formació amb el mestre Pere Ferré, piano; Jordi Rabascall, veu; Paul Evans, trompeta; Pep Rius, contrabaix i Oriol González, bateria. Una colla de magnífics músics que van escalfar l'ambient d'una Nova Jazz Cava ben plena i amb no massa músics fora de l'escenari per tocar. Tot i no considerar-m'ho i sí fer-ho com a aficionat hi vaig anar amb les ganes de poder tocar (sense pensar que ho hauria de fer dalt l'escenari principal), ganes millorades en veure l'amic Ariel Vigo també amb els estris a punt. 

Després que la formació inicial hagués fet gaudir tothom amb les seves músiques, va ser l'ànima de la Cava, en Valentí Grau qui va començar a convidar als músics i va ser l'Ariel el primer en compartir escenari i iniciar la Jam. Un parell de magnífics temes van donar peu a veure'm convidat i allà que m'hi vaig trobar compartint escenari amb en Pere Ferré, piano; Paul Evans, trompeta; Ariel Vigo, saxo alto; Pep Rius, contrabaix i un semi-professional assidu a les jams de la Sala Xica, en Josep Maria Martí, bateria. Vam començar amb el Just Friends que més om menys em va sonar prou bé, considerant les meves limitacions, i després vaig acabar amb un blues, el conegut Blue Monk un dels pocs blusos del gran màster. Com que vaig avisar que jo era unj aficionat, em vaig cobrir les espatlles i protegir els frontals de possibles llançaments tomacals la qual cosa no es va produir, finalment. Sembla ser que no ho vaig fer prou malament per provocar-ho. Content, molt content de poder-ho fer i que més o menys sonés prou bé. Gràcies Ariel, Paul, Pere, Pep i Josep Maria per compartir una estona amb un aficionat.

Na Esther Pedragosa va fer algunes fotos i el gran fotògraf de la Cava, en Miquel Carol també en va fer i ambdós me les van fer arribar, i és per això que les poso i també perquè soc jo qui sempre les fa i mai surt, o sigui que ja tocava. Gràcies a tots dos però Esther, he posat les del Miquel.

Doncs el 18 de març vam poder gaudir amb la música de Bob Zieff de la mà d'un magnífic quartet dirigit per l'amic Enrique Heredia amb na Michele Faber, piano; Fredrik Carlquist, saxo tenor i clarinet i Curro Gálvez, contrabaix. El líder i baterista ja havia parlat amb el director de Fresh Sound Records l'amic Jordi Pujol Baulenas d'enregistrar la música de Bob Zieff  i és per això que ell i la pianista van posar-se a transcriure la suite de 8 moviments que volien presentar. Un treball feixuc però que ha donat com a resultat aquest magnífic treball que vam poder gaudir a la Sala Xica i que la setmana després posaria al Programa 241 de Jazz Club de Nit en un esdeveniment patrocinat per l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i que va comptar amb l'assistència dels més fidels a banda dels músics també fidels que van venir a tocar en la posterior Jam. 

Els àudios del concert ja fa dies que els podeu escoltar i per tant segur que els heu pogut gaudir tant com els que hi vam ser. 

Donat que és una suite de 8 temes + un, el darrer, Mid-Forte, l'Enrique i amics van seguir l'ordre dels temes del disc el qual us poso ara mateix....

1.- Rondette
2.- Sad Walk
3.- Re-Search
4.- Piece Caprice
5.- Just duo
6.- Pomp
7.- Brash
8.- Shiftful
i afegit el Mid-Forte


Després de la vitalitat del primer tema on en Fredrik va lluir amb el so del seu magnífic tenor en un tema magnífic ideal per introduir-nos a la música d'aquest mestre americà, Bob Zieff, va seguir la delicadesa del tema Sad Walk, on a banda de la magnífica interpretació de na Michelle al piano, vam poder gaudir també amb el so del clarinet del nostre amic suec. Com sempre passa a la Sala Xica, el silenci dels oients va ser total podent gaudir de la música sense cap "soroll" aliè a aquesta. El tercer tema Re-Search va seguir amb un total swing mantenint-nos en un estat quasi hipnòtic tot i escoltant la meravellosa música que sorgia de l'escenari i que uns quants vam poder gaudir. Un tema impressionant que va obrir el saxofonista suec on la melodia i solo van anar seguits com si d'una sola cosa es tractés. La pianista va seguir amb la seva habitual polidesa i nítid so per deixar pas al solo del líder i gran baterista, Enrique Heredia. El concert van anar-se desenvolupant amb tot el seguit de temes que us he posat i és per això que us remeto també al Programa 241 de Jazz club de Nit on hi podreu trobar tota la informació d'aquest magnífic projecte:


Després d'aquest magnífic concert, tot i tocant la mateixa formació un estàndard,ens hi vam posar amb la Jam Session gràcies a l'assistència d'alguns dels músics habituals com són la cantant Isabel Martín, el guitarrista americà Rony Burke, el baterista Josep Maria Martí, el saxofonista alto Juan Carlos"Speedy", el guitarrista i fill meu en Valentí Tuset i jo mateix al saxo alto. No masses però si comptem el quartet inicial doncs vam ser-ne els suficients per poder tocar una bona estona cadascun de nosaltres. 

És un goig comptar també amb públic habitual com la meva cosina Teresa Tuset i parella, el sempre brillant Jesús Getan, acompanyats de na Montse  i Jaume, a banda d'altres amics que van venir a veure el projecte de l'Enrique entre els quals un alumne seu anomenat Jorge, també de Rubí. Veure com la Teresa i el Jesús ballaven mentre fèiem la Jam és tot un plaer del qual en gaudim cada dia que venen, perquè sempre acaben ballant amb el swing i la veu de na Isabel i amb tots nosaltres a l'escenari. Aquesta parella, na Isabel / Rony són també uns habituals i amb paraules d'ell ho resumia així en un mail que em va enviar...I diu en Ronald Burke.....
Hola Miquel,
Gracias por organizar la vuelta con Juan Carlos. 
Lo paso muy bien en los jams que organizas al ser acompañado por buenos músicos por un buen rato de jam (en BCN hay sitios que tienen problemas de ruidos y se tienen de cortar temprano) y aquí no hay demasiados músicos y se puede tocar más. También, lo organizas de una manera que se ponen de acuerdo tocar temas que a todos lo vaya bien.
Yo voy para tocar y es una lata ir al un jam pasar un par de horas y tocar solamente un tema que a veces ni se conoce.
Gracias
RonyDoncs això és el que passa, que els músics poden tocar l'estona que vulguin, que no tenim problemes amb els veïns i que ens ho passem força bé tocant temes que tots coneixem i l'ambient és de força camaradería i amistat. O sigui que ja ho sabeu, el proper 22 d'abril hi tornarem amb el Concert-Jam i ho farem amb un quartet arribat d'Holanda amb joves músics d'allà i dos de catalans amics nostres....

Bernard Van Rossum, saxo tenor
Xavi Torres, piano
Marco Zenini, contrabaix
Joan Terol, bateria

Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari