Concerts a 23 Robadors amb en Suso Déniz Quartet, Jam Session amb Carlos Falanga Trio el 23 i a El Foro, amb Juan de Diego & Gorka Benítez Quintet, el dijous 24 de març

23 de març:
El dimecres vam poder gaudir del nou projecte del saxofonista canari Suso Déniz i el seu quartet, amb músics com el Mariano Camarassa, piano i una secció rítmica important a base de José Borjas baix elèctric i Gabriel González bateria. Tot de temes propis del molt bon saxofonista i ànima de les jams de La Maveta, indret de Gràcia on s'hi fan aquestes jams dominicals. Aquest és un saxofonista càlid i amb un bon fraseig que ens va mostrar la seva exquisida música amb temes dedicats al seu amic, i meu amic, i mestre seu, en Roberto ALbrecia, un altre gran músic canari el qual ens va presentar el seu projecte ara ja fa uns mesos a la Sala Xica en un Concert-Jam. Doncs parlava que en Suso li va dedicar un tema així com també ho va fer amb un Blues al gran compositor i saxofonista Benny Golson. Un Blues magnífic blues, gens trillat i sí molt ben construit tot i la seva dificultat. Tot un seguit de temes els quals esperem què ben aviat puguin veure la llum en format físic a mode de compacte i un projecte que segur tindrà una molt bona acollida per part del públic aficionat.

Després d'aquest magnífic concert, ens en vam anar amb en Joan Recolons i David Carreras  a fer un "mos" per després tornar-hi i gaudir amb la Jam liderada pel baterista Carlos Falanga i aquesta vegada i de manera excepcional, amb en Fredrik Carlquist i Martín Léiton. Un magnífic trio que va mostrar-nos el seu saber i compenetració tocant segurament sense haver assajat abans, que per això són tant mestres com són. Els solos que van fer els dos convidats, saxo tenor i contrabaix, van ser extraordinaris, essent acompanyats pel magnífic i delicat swing del bateria "oficial". Una molt bona estona de magnífica música que va donar pas a la Jam amb una gran assistència de músics entre els quals el jove i gran trompetista Fèlix Rossy. Aquest es va mostrar concentrat i imaginatiu, mostrant-nos dia que passa que cada vegada s'està consolidant com una de les més innovadores veus d'aquest metall. La llista de músics que van anar sortint a l'escenari és massa llarga per parlar de tots ells, de molts no ho podria fer per no saber-ne els noms, però sí que també dic que el malagueny i gran flautista, en Fernando Brox també hi va ser i com sempre vam fruir amb el seu estil i musicalitat. En Mariano Camarassa, Pere Loewe i d'altres també hi van ser, aconseguint fer d'aquesta jam una de les més interessants de l'escena barcelonina. 

Ara mateix i a Barcelona hi ha una afluència de Jams totes impressionants i on podem gaudir d'allò, més escoltant a grans músics, els que les obren i els qui s'hi afegeixen. Podíem començar amb les WTF Jamboree,i seguir amb les de Jam Session del Raval (Sala Fènix), 23 Robadors, Sosa Acústic, La Maceta, Big Bang, i algunes més que em deixo. Massa Jams diuen uns parlant que hauria d'haver més concerts amb millor prestacions pels músics, doncs sí, si pogués ser així. L'assumpte és que les coses són com són, i si no es fan més concerts doncs deu ser perquè no tenim prou públic per omplir els espais, crec jo. En fi, sigui el que sigui, sí que s'ha de millorar i fer-ho d'alguna manera i a veure si amb les novetats sobre la permissivitat de l'ajuntament de la ciutat s'aconsegueixen millors resultats.

24 de març:
El dijous és un dels dies habituals de les Free Session de 23 Robadors però aquesta vegada vaig punxar. La sortida va ser per anar al restaurant El Foro, a baix de tot del carrer Princesa on s'hi troben cada dijous els integrants de la Banda del Foro liderada pel Juan de Diego / Gorka Benítez i aquest dia amb una base rítmica convidada amb en Toni Saigi, piano; Jules Bikoko, contrabaix i Carlos Falanga, bateria. Un quintet magnífic amb el qual vam poder gaudir en els dos passes que ens van oferir. Aquest és un espai ideal per passar-hi una molt bona estona, primer amb la música del primer set, després amb un bon sopar i acabar-ho d'adobar amb el segon i definitiu set, sempre el més divertit gràcies les maneres dels dos líders, Juan / Gorka. I jo mateix deia un dia després al FB...

Molt bon dia a tothom, magnífic divendres primaverenc, dia de sortida col·lectiva i per tant aneu en compte quan circuleu, i pel conductor res de mirar res que no sigui la carretera. Avui encara amb les bones sensacions que vam tenir els qui ens vam deixar caure pel restaurant El Foro, on allà, La Banda del Foro liderada pel Juan De Diego i en Gorka Benítez, van comptar amb la col·laboració d'una magnífica secció rítmica tri-generacional amb en Toni Saigi Martinez, Jules Bikoko i Carlos Falanga. Els dos líders ofereixen un projecte amb composicions d'ells dos i sempre amb un molt bon sentit de l'humor a l'escenari, el qual es contagia a la resta del públic. Tot i comentant-ho amb ells, els hi deia que aquest era un Jazz fresc i alegre, una música alegre sempre amb el suport escènic de l'alegria dels dos líders la qual s'encomana als seus companys. Després de diversos "besos, abrazos y carantoñas" amb els músics i demés, i ja acomiadant-nos d'ells, em deia en Gorka...."y si no es Jazz?"....doncs és igual, no?

Doncs això, que sigui o no sigui Jazz, tant se val perquè el què val no és la identificació d'una música en un determinat estil sinó la pròpia música.
Miquel Tuset i Mallol.

1 comentaris:

Merce Porras ha dit...

"L'assumpte és que les coses són com són, i si no es fan més concerts doncs deu ser perquè no tenim prou públic per omplir els espais, crec jo"... Jo crec que si que hi ha públic, potser s'hauria de promocionar i vendre una mica millor, o diferent... I faig referencia aquí a les paraules del Gorka "y si no es Jazz?"... Potser és temps que li canviem el nom i publicitem els concerts de forma diferent.

Publica un comentari