UNO al Festival Jazzin II al S.A.T. de Sant Andreu

Joan
Doncs el dissabte 26 de setembre ens vam deixar caure pel SAT per veure de nou, al menys jo, el projecte del gran Ernesto Aurignac UNO. Aquest és un projecte que vam poder veure en la seva estrena mundial al lloc on es va enregistrar, la Nova Jazz Cava i en l'anterior Festival de Jazz de Terrassa. Un disc que ja havia escoltat força vegades abans d'anar-lo a veure l'any passat, i del qual me'n sabia la melodia de tots els temes. Un disc que també havia sonat en dos programes de ràdio a Jazz Club de Nit tal i com vaig fer amb el també majestuós projecte de l'Emilio Solla, "nominat" als Grammy d'aquest any. 

Aquesta idea del Jazzin  ve de la mà de l'ànima de quasi tota la música que es fa per Sant Andreu en Joan Chamorro i ell va ser l'encarregat d'obrir l'acte tot i agraint als molts i molts que van col·laborar amb el Verkami que ho ha fet possible.

Joan va presentar al seu amic Ernesto, amic i potser en alguna ocasió i temps llunyà alumne al Taller de Músics del carrer Requesens. No endebades, aquest músic malagueny, com tants i tants altres, havia passat una bona i llarga temporada estudiant en aquesta valenta institució liderada per l'irreductible Lluís Cabrera

Ernesto dirigint
Els músics d'aquesta magnífica Big Band van començar a aparèixer dalt l'escenari, entre els quals alguna presència nova com la d'en Roger Mas, piano i Santi de la Rubia, saxo soprano. De dreta a esquerra, i si mal no recordo Ernesto Aurignac, saxo alto; Enrique Oliver, saxo tenor; Santi de la Rubia, saxo soprano; Mari Pepa Contreras, óboe; Fernando Brox, flauta; Pau Domènech, clarinet baix, Martín Melendez, cello i la magnífica Arpa i la seva intèrpret anomenada Tiziana Tagliani. A la segona líni el gran Toni Belenguer, trombó i un parell de trompes amb Lorena Fernández i Javier Cámara. Una única trompeta amb el gran Julián Sánchez que a més a més va realitzar tasques de direcció. En Jaume Llombart, guitarra; DeeJay Foster, contrabaix, Roger Mas, piano; Ramon Prats, bateria i Carlos Cortés, percussions,  i com a convidada a cantar el bolero, Mayte Alguacil, la qual va brodar el preciós tema.

Julian dirigint
Bé, com que ara no es tracte de comentar gaires més coses, només dir-vos que si no teniu encara aquesta meravella, mireu d'obtenir-la el més aviat possible. Mireu d'aconseguir UNO a les botigues de Jazz de casa nostra i no us en penedireu. 

Afegir que l'Ernesto ens va presentar un parell de temes del que serà el seu nou àlbum i que es dirà DOS, com no podia ser d'una altra manera. Temes que seguien aquesta mena d'aura melòdica encetada en aquest projecte inicial i que ens van encantar. Dis-vos que les interpretacions de tots els músics, melodies i solos van ser magnífics i per no parlar de tots, val més no parlar-ne de cap. Tots ells són tan impressionants que la música va parlar per si sola. Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada