Miquel Talavera Quartet al 1er concert de Festa Major, Sala Xica 23 de gener de 2016.

Doncs el dissabte 23 de gener i en plena Festa Major, vam assistir a un magnífic concert del Miquel Talavera Power Trio + Toni "Pato". Aquesta va ser una proposta única, la d'ajuntar el Power Trio eminentment elèctric i "canyero" amb els saxos diversos d'en Toni "Pato". Un concert que es va veure seguit per tota una bona colla d'aficionats amb el desig de gaudir amb la proposta mixta que havia de ser de "Blues" i "Jazz". Un concert que va començar amb puntualitat britànica i res a veure amb la nostra, l'habitual dels concerts que fem al JCLV. Una primera part iniciada pel "Power Trio", elèctric i potent, amb els temes habituals d'aquesta formació liderada per un dels millors guitarristes de blues de casa nostra, acompanyat dels seus habituals Jordi Franco, baix elèctric i Miquel Ballester, bateria

Un primer set potent i un pèl fort de volum per les meves orelles, oïdes, però sembla que no tant per la resta del personal. En Toni va pujar a fer diversos temes, els més jazzístics, i així anava ell, pujant i baixant de l'escenari segons les indicacions del líder. Una Sala Xica que feia goig amb 55 entrades venudes, de les quals 3 van ser amb Carnet Cultural. Amb tanta gent i tanta sed, hi havia d'haver algú a la barra que pogués donar a tothom el que volia i així va ser, però aquest algú realment van ser dues magnífiques cambreres, la Montse i la Joana que van ser les que més feina van tenir tot i servint refrescos i demés a la gent tot just d'haver entrat al recinte. Una feina que es va veure ampliada a la mitja part on a més a més vam poder comentar amb els amics les vicissituds del primer passe.

El segon va ser força més tranquil en tots els aspectes, el del volum i també el de la música. Un segon set adequat per poder dir que aquest concert fet a la Sala Xica, va ser tot un èxit, de música i públic. El Jazz i les Bosses van anar de la mà, amb les balades i els temes més càlids, i així va ser com vam acabar amb tothom força content i feliç d'haver vingut a veure aquest primer concert de Festa Major. Un trio amb una secció rítmica impactant la primera part i més tranquil·la a la segona. En Jordi Franco va lluir la contundència del seu baix elèctric amb els acompanyaments i també en els seus solos, demostrant formar part d'una "banda" compacta i precisa en el tempo. De Miquel Ballester dir-vos igualment que va estar potent en el primer set i més delicat en el segon, aconseguint entre tots amortir una mica el volum general, escoltant-se la música certament millor. Soc dels que té aquesta opinió: La música no s'ha d'escoltar massa forta. S'ha d'escoltar a un volum que et permeti gaudir de tots els instruments a la vegada, tot i fer un d'ells el seu solo, has de poder continuar escoltant la resta i fer-ho a un volum no gaire alt. 

Voldria Incidir amb el fet què la proposta del "Power Trio" + Saxos és novedosa i que ben bé es podria tornar a repetir aquest format. Quasi que m'atreviria a dir que si el format no fos tan elèctric encara quedaria millor. Temes de Blues i Jazz amb saxos, guitarra, baix i bateria és una bona proposta, i més encara amb l'afegitó de la qualitat dels músics. Del Miquel Talavera Power Trio poc en podem dir que no sapigueu, mentre pels qui no coneixen al Toni dir-vos que és un molt bon saxofonista, imbuït de R&B i Jazz, i que ha treballat amb formats diversos, tot i acompanyant al mateix Talavera en el seu projecte dedicat als Dire Straits. També havia format part de la "Orquestra Tràffic. Toni és també un assidu als "Concert-Jam" del JCLV,  i sempre que ve, ens dóna el toc de professionalitat que nosaltres no tenim. Ja m'hauria agradat ampliar aquestes quatre ratlles però em sembla que aquest petit resum és prou suficient, tot i acabant dient que aquest esdeveniment va estar patrocinat per l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts: gràcies als qui en són responsables. Gràcies  també a tots per ser-hi i als músics per la seva música i entrega.
Miquel Tuset Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari