Nu Roots presentant "Motion" al Jamboree, 14 d'abril de 2017

I després d'un dia, un altre, i al Jamboree aquesta setmana la diversitat musical hi va ser de nou representada i aquesta vegada pel trio Nu-Roots, projecte liderat ( i segur què en David em dirà, co-liderat) pel gran trompetista David Pastor i els seus amics Josep Lluís Guart i Pere Foved. Aquest és un projecte que va passar ja fa anys pel Jazz Club La Vicentina en la seva primera volada, crec jo i amb la mateixa formació. Recordo però que aleshores el bateria "oficial" crec que era Toni Pagès. Aquest trio d'amics tenen una "idea" comuna de fer música, la de les barreges de diversos estils amb una base "funky" i amb electrònica d'estris i efectes diversos. Sota aquest paraigua és que la formació desenvolupa els seus projectes i amb la presentació d'aquest "Motion" al Jamboree han volgut deixar "sentada" d'una vegada per totes la càtedra de la diversitat, de la modernitat. 

Un projecte magnífic, amb una gran "trempera", ideal per a gaudi de gent diversa, amb o sense ganes de "ballaruca". Per descomptat que els qui el gaudiran més són els que a més de gaudir amb les músiques, també gaudeixin amb els ritmes, ballant-ne tots els temes. El projecte se situa en l'espai de l'"organ trio" amb diversitat musical per la profusió d'efectes diversos tot i que en aquest concert no n'hi va haver en excessiu. Poder comptar amb el Josep Lluís Guart a les mans dels teclats diversos, piano i teclat Nord amb sonoritat Hammond és tot un luxe. Aquest músic manté una gran comunicació amb el potent baterista Pere Foved evidenciada sobretot en els moments en els quals només són ells dos els qui sonen dalt l'escenari. El so Hammond aconseguit és magnífic i d'igual manera domina el so del baix, acompanyant-se d'un altre petit teclat per fer aquesta labor. Profusió d'instrumental dalt l'escenari, i segons em va dir l'Àlex Monsoliu, tots els sons encabits mitjançant un "mixer" i per tant, sortint el senyal ja mesclat cap a la seva cabina. Per cert, ell després te la feina d'aconseguir que tot soni la "mar de bé" la qual cosa sempre aconsegueix. David Pastor a la trompeta, passada pel sedàs electrònic tot i que no gaire, va afegir també veus enregistrades en alguns temes a mode d'intro o d'acompanyament i tampoc de massa durada, més per fer-nos entendre de què anava el projecte i no tant com a motiu principal, afortunadament. La seva mestria instrumental en el món del Jazz és de tots coneguda, però no sé si tothom sap que a més és reputat professor de trompeta clàssica al Conservatori Superior de Música de València. Amb aquesta premisa entendreu que sonés algun tema amb aquestes sonoritats i així és que va sonar quelcom relacionat amb "Bach", i tot i no ser-ho, ell mateix em va dir en lliurar-me el seu disc, que el tema es deia "Sweet Bar Roca", de "Suite Barroca", és clar. La mestria de Pere Foved a la bateria és de tots ben coneguda, situant-lo també en d'altres projectes molt més jazzy i fins i tot de pop-jazz com és el de la cantant Laura Simò, el dedicat a la música de Burt Bacharach el qual també vam poder veure i escoltar al Jamboree amb en Mattewh Simon a la trompeta. Pere es navega bé en totes les "aigües" tot i què les que tenen més "mala mar", ja m'enteneu, són les que més li agraden. És potent i precís de tempo, i els seus solos són també magistrals i inventius. Acompanyant, manté el swing requerit o el "beat" adequat i la compenetració amb els dos amics és total.

Aquest projecte "Motion" de David Pastor - Nu Roots que presentaven al Jamboree i amb els discos sobre el taulell, la barra del local, va sonar posteriorment en un Jazz Club de Nit, concretament en el "Programa 281" acompanyat de d'altres companys com Carlos Falanga, Tuomo Usitalo i Nicolás Herrera i aquí us poso l'enllaç de l'àudio del programa per si us fa gràcia escoltar el projecte "Motion" i de passada els altres tres:


S'ha de dir que, en el concert presentació al Jamboree van sonar temes d'anteriors projectes com és el bis que van fer amb un magnífic arranjament del "A Night In Tunissia":


Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada