Joel Moreno Trio al Concert-Jam Session del JCLV el 30 de setembre de 2016

Nosaltres vam seguir el 30 de setembre amb el primer Concert-Jam de la temporada, la 8ena ja, i ho vam fer amb el magnífic guitarrista català Joel Moreno. Va venir acompanyat de l'Oriol Roca, contrabaix i Santi Colomer, bateria. Un trio de mestres involucrats en multitud de projectes diversos els quals ens van fer gaudir d'allò més. Vam tenir la sort de comptar amb la presència de la magnífica veu i persona de Sabina Witt la qual va participar en força temes de la Jam posterior al concert. 

Un concert farcit de temes propis del líder, guitarrista i compositor, Joel Moreno el qual ens va embolcallar amb el seu so càlid i un tan greu de la seva magnífica Gibson de caixa estreta. 

Ja sabem que el Jazz  és minoritari i ho constatem en moltes de les actuacions que anem a veure fins i tot a espais emblemàtics de la ciutat comtal. Per tant, no ens estranyi que també vivim nosaltres la mateixa situació en un poble com Sant Vicenç dels Horts no gaire habituat a aquesta música. Tot i així, i després de set anys al capdavant de tot plegat, també puc dir que s'ha mantingut aquesta flama i es manté encara amb suficient lluminària i crec fermament que no s'apagarà. 


El concert de Joel Moreno Trio va ser força interessant. Aquest guitarrista, com els hi passa a molts, potser va abusar una mica del volum de la seva guitarra, la qual cosa però, no va ser de cap manera excessiva i crec que va permetre'ns escoltar-lo amb claredat a ell i als companys. Una base rítmica sòlida, amb dos mestres en els seus instruments, va permetre el líder esplaiar-se abastament. Joel te una digitació precisa i s'acompanya amb tot un reguitzell d'acords que acaben d'omplir el seu missatge en els seus solos.


Així va anar tot fins acabar el concert i iniciar la Jam Session, per la qual cosa vaig cridar a la Sabina Witt que fes la que seria la seva primera intervenció, de les més que va fer, afortunadament per nosaltres. Ella primer, jo després, el Juan Carlos "Speedy" González i el Josep Maria Martí després a la bateria, vam ser els implicats en la Jam. Nosaltres tres, i a vegades en Modest Pelfort i  en Sergio del Campo, trompeta i flauta, som els més habituals a les Jams del JCLV. A vegades també ve el meu primer mestre de saxo, en Toni Pato. Tot i que som pocs, la jam esdevé sempre una caixa de sorpreses i per a nosaltres, aficionats com som, poder tocar amb els mestres que convidem és tot un honor i un plaer total. Després d'una bona estona tocant amb ells i escoltant a na Sabina amb la seva magnífica veu, vam cloure la nit de manera definitiva, que era tard i quedava molta feina per fer.

Com sempre, els últims de Filipines, en Joan Recolons i Salvador Manrique.


Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada