"Ivo Sans presenta Adorno" al Jamboree, 21 de setembre de 2016.

Doncs un dia complicat on el futbol va tornar a fer-nos passar un mal tràngol. Tot i això, hi vam ser alguns, no masses, els qui vam gaudir d'allò més amb el nou projecte de l'increïble baterista i compositor Ivo Sans. Aquest és un músic eclèctic al màxim podent-lo veure en projectes i sessions de Free a 23 Robadors i demés i diverses formacions.

Aquestes ara sí quatre ratlles eren les que mostraven la perplexitat i enuig per la manca de públic en un projecte força interessant i amb músics de gran talla com els implicats.

Ara mateix al Jamboree amb Ivo Sans, Cesar Joaniquet, Marceŀlí Bayer i Pascal Morente. Falta una mica de gent. Actuació i enregistrament a la vegada, esperant que sigui un nou disc i el presenti un dia que no hi hagi futbol.

La música va ser extraordinària i els arranjaments d'algun estàndard i/o tema conegut força reeixits, car, fins i tot l'Ivo ens va fer la juguesca per veure si algú de nosaltres endevinava de quin tema es tractava. Una formació sense contrabaixista, cosa aquesta força rara, car, sí es toca sense piano i a vegades sense bateria, però sense contrabaix no és gens habitual. en el post concert vam estar parlant amb l'Ivo i vam coincidir en el fet que Masa Kamaguchi s'estava amb el Marco Mezquida i un bateria japonés allà per les seves terres, i com que en Masa és el contrabaixista habitual dels projectes de l'Ivo, aquest va decidir fer-ho sense aquest instrument. 

Poder escoltar junts a dos vents de la talla del Cèsar Joaniquet i Marcel·lí Bayer és tot un luxe que només vam poder gaudir "quatre". El primer, saxo tenor i soprano, viu i desenvolupa la seva vida professional a Dinamarca on hi és de fa ja alguns anys. Ell forma part també del projecte Els tres tenors, banda magnífica on hi tenim a Gianni Gagliardi, Lluc Casares, Xavi Torres, Vic Moliner i Joan Terol, banda que va venir al Jazz Club La Vicentina un desembre de fa dos anys, crec. Pel que fa a Marcel·lí Bayer, saxo alto, clarinet baix i demés saxos quan convé, forma part de Big Bands com la que dirigeix l'amic Vicens Martín. També està ficat en projectes Free com Memoria Uno de l'Ivan González i participa assíduament a les Free Sessions organitzades pel Ramon Prats a 23 Robadors. Pascal Morente és un altre dels habituals a les Jams de la ciutat com les que es feien a la Sala Fénix, els que es fan a 23 Robadors i demés espais. Pianista també on la fusió dels estils no li és aliena i que es va "adaptar" sense cap problema en aquesta formació.

En definitiva, un concert diferent, amb música de qualitat interpretada magistralment i que esperem poder escoltar de nou i amb més colla. Una actuació que es va enregistrar en viu i que esperem es converteixi en un disc que puguem posar al programa Jazz Club de Nit i que si el presenta al Jamboree o en un altre espai hi siguem molts més dels pocs que hi vam ser.

Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari