Magnífica WTF amb Tomàs Fosch Trio featuring Gianni Gagliardi, el 5 de gener de 2015.

Tomàs Fosch
Una magnífica WTF al Jamboree amb clau de Jazz, personal primer, amb tot de composicions del Tomàs Fosch tot i encabint algun estàndard..i després a la Jam el millor Hard Bop amb tota una colla de músics que ara mateix posaré. Text escrit quan encara tornava cap a casa.
Com sempre sol passar, lAurelio Santos ha fet la seva explicació del què és el Jamboree i d'alguna vicissitud social, com sempre fa, i avui li ha tocat als reis i la cavalcada. Tomàs Fosch Trio Featuring Gianni Gagliardi, ha encetat la WTF amb el Tomàs, piano; Gianni Gagliardi, saxo tenor; Pedro Campos, contrabaix i Robertto ......., bateria. Sobre la barra del bar del Jamboree hi havia dos CD de dos dels protagonistes, el Lluç Jazz i el Nomadic Nature; dos magnífics discos posats en diferents dies al Jazz club de Nit. 


Pedro Campos i Roberto....
He cregut identificar alguns temes que hem escoltat avui a la primera part i relacionar-los amb el Lluç Jazz, tot i que segur n'hi havia de nous, i els estàndards, ja vellets, però molt macus. Una estona de bon Jazz, relaxat en moltes de les ocasions amb un volum exquisit controlat aquesta vegada pel Pol, i que he enregistrar amb el Zoom H4 amb el desig que hagi quedat força bé. A la primera fila hi havia el Josep Tomàs i les seves càmeres i teleobjectius, el Carlos Sampietro i jo, al cantó de la pared. Sempre ho dic i avui ho repeteixo; les fotos que jo penjo són merament testimonials, per constatar la presència dels músics, i no tenen cap pretensió artística. Les del Josep i d'altres companys professionals són les que tenen tots els atributs de l'art gràfic.





La Jam Session l'ha encetat el Joan Casares, contundent i molt fresc, Matías Míguez Mastrarrigo que ha estat imponent, Rai Paz, precís, amb solos de poques notes però molt ben col·locades. 


Gianni Gagliardi i Roberto...
D'altres en pujar a l'escenari han estat el Nacho Azor, piano; Jeiko, un guitarrista americà força delicat; João Silva, impressionant tot i tocar amb l'arc esfilagarsat, l'Àlvar Monfort, trompeta, increïble. Aquesta formació ha fet un Solar força ben interpretat per després fer un Bye bye blackbird ja amb el Guillem Arnedo, bateria. Una magnífica sessió de Jazz modern al Jamboree, a una WTF, on és habitual la fusió i d'altres herbes, que l'hem gaudit tots els assistents, la platea plena, avui, de no tants guiris i força públic amic dels músics inicials i també una força colla de músics amics. Com sempre a la barra, la simpatia de l'Òscar i company....i un es pregunta...on podries anar un dilluns per gaudir amb tantes hores de música tan ben interpretada i variada? Doncs només hi ha una resposta. Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada