Laura Simó & Lorenzo Barriendos Quintet al Jamboree

Laura i Lorenzo
Aquesta vegada sí només quatre ratlles del concert de Laura Simó & friends al Jamboree Jazz Club. Un projecte ideat per la Laura i arranjat pel gran contrabaixista Lorenzo Barriendos sobre la música de Burt Bacharach....amb Francesc Capella, Matthew L. Simon i Pere Foved. El Jamboree s'ha vist ple de gom a gom en els dos passes i tots junts hem gaudit escoltant aquells temes com Alfie, Raindrops keep falling on my head etc, en clau de Jazz. Em sap greu haver fet només aquestes fotos en les quals el Francesc mira cap un altra cantó i el Matthew no es veu, darrera la Laura....què hi farem...

Francesc, Matthew, Laura, Pere i Lorenzo
Un concert dedicat a la figura d'un músic que va fer música popular; temes aparentment simples però ideals per mostrar de quina manera les cantants podien mostrar el seu talent. En alguns d'ells, les modulacions de la melodia eren prou evidents i en d'altres, més diguem-ne comercials, no tant. Un mestre de bandes sonores de pel·lícules d'èxit com Alfie, i la que van protagonitzar Paul Newman i Robert Redford, traduïda aquí com a "Dos homes i un destí", etc... També va reeixir en els musicals com "Promises, Promises", on la Laura i companys ens en van fer un tast, interpretant-ne un tema. No oblidem que en els seus inicis, el mestre Bacharach va ser director musical de la gran Marlene Dietrich!. En fi, que de bon material per escollir d'entre tota la seva producció, amplíssima, n'hi havia a dojo, i la Laura i el Lorenzo en van fer una bona selecció. D'entre els músics a l'escenari n'hi havia un, en Francesc Capella, que ves per on havia compartit el mateix escenari amb la Laura, en un enregistrament fet al Jamboree el 1996 amb la Laura Simó Sextet. Un disc magnífic que segur recordarem en un proper programa de ràdio a Jazz Club de Nit. 

Pere Foved
Un altre company, en Matthew, ha col·laborat amb la Laura, així com també el mateix Francesc, en tants i tants projectes al llarg d'aquests anys, que la seva compenetració va ser total. Fins i tot vaig poder veure visibles mostres d'admiració del trompetista vers la cantant. En Lorenzo Barriendos, vell amic també de la Laura es va encarregar de fer els arranjaments de tots els temes i per a tots els instruments, com és evident. Així vam poder veure com, en un solo, el més jove de tots i magnífic bateria, Pere Foved, anava llegint el que li havia escrit en Lorenzo, resultant ser una "terrible" combinació de charles i caixa amb un ritme súper complicat. Al final  però, el premi van ser els aplaudiments de tot el públic per la feina tan ben realitzada. Uns aplaudiments que es van sentir, sovint després dels solos, i sempre després de cada tema. Un projecte on la música popular i el Jazz es van donar la mà i tots que ho vam poder gaudir. Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada