Marina Tuset i David Sam a Palo Alto, el 2 i 3 de setembre de 2017

Doncs no teníem ni idea del que era això de Palo Alto Market, i la sorpresa de l'espai, paradetes i gent va ser del tot agradable. Un magnífic espai envoltat de natura, vaja, com un jardí interior súper ben muntat amb parades per poder-hi comprar objectes fets a mà pels mateixos artesans i artesanes, amb xiringuitus per menjar i beure i amb dos espais per fer-hi música en directe, l'un interior i l'altre el Solan de Cabras, exterior. En aquest espai vam poder veure el duet Marina Tuset & David Sam i amb la sorpresa en el primer dia i a les 17h de la participació de Milena Casado al flugelhorn. 
Marina, acompanyada del seu estimat David ens va presentar tot un reguitzell de cançons del seu nou projecte, més "calent" pels ritmes caribenys i temes igualment situats en aquests espais. Sembla que la nostra cantant s'enfila per aquestes músiques, cantades en castellà, i amb ritmes tropicals, un pas més en el seu "caminar" i recerca del seu espai musical. 

Els temes propis no hi van faltar així com tampoc els més emblemàtics d'aquest duo, alumne-profe, com el "Miss Celie's Blues", "His Eye is on the Sparrow", i d'altres magnífiques cançons que ells dos han interpretat tantes i tantes vegades. No oblidem que el David li va fer les primeres classes de piano a l'Escola de Música Moderna Sant Vicenç quan la Marina era ben petita. Els temes propis com  "Y es así" també van omplir d'harmonia el preciós pati de la coneguda marca d'aigües, essent en aquest tema on Marina va requerir Milena Casado a participar a la festa. El conegut tema cantat per Silvia Pérez Cruz "El Panquelero" va ser un altre dels que va comptar amb la participació de Milena així com en el tema "Belen". La combinació de veu, simpatia i compenetració amb el seu amic i antic mestre es va veure enaltida per la sonoritat del fiscorn de Milena. Els seus solos, jazzístics, varen donar un color nou i fresc a la música ja de per sí magnífica que havia fet el duet. La magnífica veu de Marina a voltes càlida i profunda i en d'altres ocasions més prima en el registre més alt, volava lliurement gràcies al suport rítmic del teclat de David Sam, ell sempre tan energètic, sobretot en els finals del temes on s'esplaia a voluntat. L'afinació perfecte de la cantant de Sant Vicenç dels Horts i ves per on filla meva i de l'Anna, ens va fer veure la seva capacitat d'aprenentatge i de quina manera va millorant també en expressió i comunicació amb el públic. Marina és una cantant que s'ho passa bé cantant, ballant i bellugant-se per l'escenari i amb el seu sempitern somriure, comunica el seu tarannà al públic que, sovint bocabadat, l'escolta. Dos dies i quatre bolos a Palo Alto sempre amb un "pleno" en cadascun dels concerts la van preparar pel proper bolo que havia de fer el 13 de setembre al Jamboree amb un repertori però diferent, tot i mantenint alguns temes, i sí amb una formació completament diferent. Però això ja vindrà.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada