Jam Sessions al Sinestesia amb Natsuko Sugao, Oriol Roca i Santi Colomer, 7 d'abril de 2017

Doncs finalment vaig poder anar a la Jam del nou local de Sants, l'anomenat Sinestesia. Aquest és un espai totalment nou amb tot el que això implica de despeses immenses pel que fa a decoració, equipaments de tot tipus i una total insonorització. I és que aquest és un "element", el més important d'aquesta cadena. Realment han aconseguit que el so no "molesti" ni als immobles veïns ni fora al carrer. Un 10 per aquesta emprenadora tan carismàtica i treballadora, na Jolanda Marrone. Ella sola s'ha carregat a l'esquena aquesta magna obra i la veritat és que l'hem d'ajudar a tirar-ho endavant de la única manera que podem i és anant-hi. Allà hi trobareu a una amiga seva (recordeu que elles s'estaven a la Sala Fènix) la Zuza Jaroszinska i el fotògraf "oficial" de l'antiga sala i d''aquesta, company de Jolanda.

De fet el primer dia que hi vam anar va ser el dia de la inauguració, dia de pleno total, on quasi no s'hi cabia i on hi vam trobar molts coneguts i aficionats. Van fer una celebració magnífica, invitant-nos a tot, menges i beures, i vam gaudir de la companyia i aquell dia no tant de la música, car no els hi van funcionar els aparells per motius diversos. Melissa Bertossi va estar-se aquell dia compartint música al saxo soprano amb el DJ, la qual cosa no crec que torni a repetir. En fi, que d'això ja fa més d'un mes i que hi havia de tornar, i ara sí, amb el saxo alto i per tocar algun tema. Així és i així va ser. Hi vaig anar d'hora i poder seure a primera fila. Abans però, ja havia saludat als tres músics que obriren la Jam i a les dones del local. Natsuko Sugao, trompeta; Oriol Roca, contrabaix i Santi Colomer, bateria van ser els encarregats d'iniciar les músiques, primer ells tres per després intervenir tot un seguit de músics a la Jam Session, músics la majoria professionals i qui això escriu, un amateur, aficionat, que intenta aprendre cada dia una mica més. Entre la bona colla de grans músics que hi van aparèixer hi van ser Joel Moreno, guitarra; Octavio Bugni, piano i d'altres músics a la guitarra i bateria, dels quals malauradament no en sé els seus noms. 

El trio base va iniciar el "bolo" interpretant alguns temes, els suficients per a escalfar motors i mostrant-nos el seu molt bon fer. Natsuko està darrerament molt inspirada i les seves intervencions sempre estan farcides d'originalitat i bon gust. La secció rítmica que la va acompanyar era de veritable "luxe", amb un Oriol Roca magnífic com sempre, súper concentrat i precís en la pulsació i afinació d'un instrument força difícil de manegar com és la "berra" de quatre cordes. Santi a la bateria va estar com sempre força delicat, amb un control màxim de la seva "sonoritat", tot i no tenir "cap problema" pel que fa a insonoritzacions en aquesta nova i molt ben muntada Sala Sinestesia. Una secció acompanyant rítmicament i de manera melòdica per les quatre cordes, complement ideal per a la trompetista Sugao que era qui liderava la formació. Joel Moreno s'hi va afegir crec que el primer i així va començar la Jam Session, amb quatre músics professionals i magnífics. Després l'Octavio al piano va acabar d'omplir l'escenari de bones vibracions, les millors, les del Jazz ara en formació de quintet. En fi, que la cosa va continuar la mar de bé, amb més músics i també amb un parell de temes de qui això escriu. 

Dir-vos que aquest nou espai ubicat prop de l'Estació de Sants al carrer de Santa Caterina sembla que comença a rutllar pel que fa a públic i músics participants a les Jams. Tot i això, no us oblideu d'anar-hi que no és pas massa lluny i la companyia de les dones que ho porten és del tot súper agradable i les hem d'ajudar a tirar-ho endavant, sobretot a qui ha posat tot l'esforç personal i econòmic, la Jolanda Marrone
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada