Magnífic concert de Josep Tutusaus Quintet al JCLV el 13 de maig de 2016

A punt per deixar-hi anar les impressions post concert, tot i passats uns dies....


Doncs haurem de resumir-ho, car ja han passat uns dies del concert, coses que passen i que m'han impedit ficar-m'hi com ara faré.
Vam tenir la sort de comptar amb una formació impressionant, amb uns músics extraordinaris i amb un projecte que ja havíem escoltat i posat en el programa de ràdio Jazz Club de Nit. El projecte del Josep Tutusaus Quintet anomenat "Missing Links" amb en Santi de la Rubia, saxo tenor; Roger Mas, piano; Martín Léiton, contrabaix i Ramon Prats, bateria

Com passa més o menys sempre, vam haver d'esperar que la Sala Xica estigués amb un bon aspecte, la qual cosa va passar ja cap a dos quarts d'onze. Si esteu escoltant l'àudio del concert, cosa que us recomano, convindreu amb mi que la música que ens van oferir va estar a un nivell extraordinari motivada per les seves interpretacions i les magnífiques composicions del Josep i també les dels estàndards que van tocar. 

El primer set van tocar els temes següents:

1.- Song for Anna (J. Tutu)
2.- Missing Links (J. Tutu)
3.- Summer in central park
4.- Airegin (s. Rollins)

Començant amb dos temes propis, el primer a quartet, Josep ja ens va mostrar el seu projecte i de quina manera seria la música que escoltaríem. La combinació de la brillantor del trombó amb el so lleugerament apagat (si el comparem) del saxo tenor, és magnífica i també els canvis de registres tímbrics. Quan havia de ser el trio qui només toqués, doncs ho van fer magistralment també, no endebades Mas, Léiton i Prats són cadascun d'ells mestres en aquestes qüestions. Santi de la Rubia va estar excels també, si considerem que aquest és un projecte que "roda" però no tant com ells voldrien, i així és que potser ara feia alguns dies, setmanes o mesos que no compartien projecte, i ja podeu escoltar com van sonar...magnífics.

Després d'aquest passe vam fer els minutets adequats de descans, moment de refrescos i de comentaris sobre l'excelsa música que havíem escoltat en el primer passe. 

Vam començar el segon passe i aquests són els temes que van tocar:

5.- If you could see me know (Tadd Dameron)
6.- Chega de Saudade
7.- A way to say goodbye (J. Tutu)
8.- Blues on the corner (McCoy tiner)
Bis.- I should care

Una magnífica segona part amb estàndards i un tema propi, per acabar amb un magnífic Bis en un concert que podríem emmarcar com un dels més reeixits d'aquest any 2016. És clar que se'm fa difícil car vam començar el gener amb Guillermo Calliero New Quartet, el febrer amb l'Ernesto Aurignac Quintet, el març amb el Gonzalo del Val Trio, l'abril amb el Miguel Fernández Quartet per arribar el maig amb aquest magnífic Josep Tutusaus Quintet
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada