Gaël Horellou Quartet al Jamboree Jazz

Gaël Horellou Quartet al Jamboree Jazz amb el mestre de cerimònies Pere Pons cofoi presentant una altra magnífica formació d'aquesta temporada....un concert a un nivell estratosfèric..vaja, ell, Gaël a un increïble nivell i la resta de companys igual. Un projecte que ha girat al voltant del darrer disc de Fresh Sound anomenat Brooklyn i també algun anterior...En el segon passe i ja al final ha convidat al seu amic Ray Colom i han fet un magnífic blues. Després m'he perdut el bis per temes de transport públic.


Components del Quartet: Gael Horellou saxo alt, Etienne Déconfin piano, Viktor Nyberg contrabaix, Antoine Paganotti bateria.

I aquesta és la descripció del concert que ens va fer Pere Pons al web del Jamboree:


Amb més de trenta anys d’història, el segell català Fresh Sound ha esdevingut una de les discogràfiques de jazz més respectades i admirades a nivell internacional. Una prova fefaent ha estat la distinció que li ha concedit l’Academie du Jazz de France com a millor segell europeu en la seva especialitat. Per a celebrar-ho el San Miguel Jamboree Jazz Club Festival ha escollit una de les seves millors propostes de nous talents provinents del país veí i que es concreta en el quartet del saxofonista Gael Horellou. El músic presentarà els temes de la seva particular aventura nord-americana abocades en un disc que ha titulat convenienment amb el nom de “Brooklyn”.


Un quartet liderat per un mestre del saxo alto, que quan aquest deixava de tocar, restava intacta una magnífica secció rítmica liderada ara pel pianista Etienne. Aquest i l'Antoine a la bateria varen mantenir uns cos-a-cos impressionants marcats per les idees rítmiques que sorgien de l'Etienne i que l'Antoine recollia a la perfecció. El joveníssim contrabaixista Viktor va seguir en tot moment l'estela de la formació, a trio i a quartet i va demostrar-nos la seva gran vàlua tot i la seva joventut.

Poder comentar aspectes diversos d'aquest (de qualsevol) concert amb en Jordi Pujol Baulenas és tot un privilegi. Qui millor que ell per explicar-te els ets i uts dels músics que teníem a l'escenari, més encara considerant que ahir va ser una de les nits "Fresh Sound". Aspectes com la presència en escena, la tècnica, l'estil coltranià, i d'altres més personals i sempre amb qualificatius positius et fan entendre més el que estàs escoltant. Un Gaël que havia tocat al Pipa Club quan encara era un adolescent ja fa una colla d'anys... L'estil Coltranià amb el fraseig i sobretot els "sostenuttos" en el registre alt ja ho havia discernit en el primer passe, abarrotat i més aplaudidor que el públic del segon. La mitjana d'edat del primer passe va ser força alta i sí que hi vam trobar a faltar la presència de joves músics de casa en els dos passes. Un quartet de músics francesos a un gran nivell, i extrapolant-ho ens podem imaginar el bon nivell dels músics del país veí. La majoria dels temes varen tenir un caire rítmic força potent encabint-hi però alguna balada entremig. Tot de temes propis de gran factura mostrant-nos a un músic complet, intèrpret i compositor i gran líder de la seva formació. Caldrà doncs estar al cas, entrar al web de Fresh Sounds Records, mirar el que hi ha i de manera particular els discos on hi trobem al Gaël que en són alguns...

http://www.freshsoundrecords.com/search.php…

Jo per la meva part, i pel que fa al programa Jazz Club de Nit, ja vaig posar el "Time after Time" amb el Perico Sambeat, i en un proper programa caurà el "Brooklyn" que ens va presentar ahir....i tots plegats haurem d'anar al carrer Benet Mateu 26 a la botiga de "Blue Sounds" a veure què ens emportem. 
De moment aquestes quatre ratlles i ara un vídeo de quasi 18 minuts....yeah..


Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada