Marina Tuset Quintet a la Nova Jazz Cava de Terrassa, cicle Jazz a la fresca.

Doncs no fa gaire que hem arribat de la Nova Jazz Cava de Terrassa, on hem anat a escoltar el darrer projecte del Marina Tuset Quintet, amb ella mateixa a la veu i presentacions, en Victor Mirallas, saxo tenor i veu; Adri González, teclats; Martin Laportilla, baix elèctric i Didak Fernandez, bateria. A l'hora pactada estàvem fent un bon soparet quasi 1h i mitja abans de l'hora prevista per iniciar el concert. El pati de l'ajuntament que aquests cedeixen per fer-hi el Jazz a la fresca i que serveix per quan als fumadors els hi agafa el mono en els concerts de l'hivern, s'ha vist ràpidament ben ple de gent menjant i bevent a l'espera de l'hora de l'inici. 


En arribar l'hora, el Valentí Grau s'ha plantat dalt l'escenari i ha fet les presentacions de rigor. Sense ell, res no seria igual. Dos temes i les dues primeres gotes d'aigua han provocat la primera aturada. Els núvols eren negres però també hi havia clarianes, la qual cosa ha fet pensar que ens en podríem sortir, però no ha estat així. En inicia el tercer tema, les dues gotes s'ha multiplicat i a córrer cuita ens hem hagut d'aixoplugar sota els paraigües de la barra, el temps just per entrar a la Cava tot corrent.
A dins, enrenou muntant la parada de nou, alguns col·laborant-hi i d'altres esperant la continuació, però ningú ha plegat veles. S'ha de dir que en poc temps, la Susana, el Valentí i tota la colla dels fidels, han fet que tot tornés a rodar. En Valentí ha presentat el concert de nou com si res hagués passat i la Marina ha tornat a presentar el tema que s'havia remullat. Per resumir-ho, dir-vos que tothom ha gaudit força amb la proposta presentada, i que els músics han estat genials. En Víctor s'ha apuntat al projecte amb el seu tenor i li ha donat el toc més "jazzy" al concert, així com el teclat de l'Adri, que també ha sonat així. La secció rítmica de teclat, baix i bateria ha anat clavada i marcada per la particular pulsió rítmica plena de groove del Dídak. Martín l'ha acompanyat a la perfecció i s'ha marcat un sol solo però que ha estat suficient per acabar aplaudint-lo llargament tots nosaltres després de tota l'actuació acompanyant a la resta de companys. Finalment, la Marina ha estat genial, i ho dic jo que soc força imparcial (al menys això em sembla a mi). 


Víctor, Martín, Marina, Dídak i l'Adri que no surt a la foto...
Sap estar i contagiar la seva alegria de cantar, de passar-s'ho bé, i la gent això ho capta, de la mateixa manera que els músics capten algunes de les actituds del públic. La naturalesa li ha donat un do, la veu, que ella està sabent transformar, educar i amb ella transmetre les emocions. Tot just està encara acabant la primera desena i si tot va com ha d'anar i res no es torça, segur que la tindrem pels escenaris força temps, més experimentada, i amb diverses propostes. La gent s'ho ha passat pipa i alguns dels presents hem estat lAnna Coma i jo; el Jesús Mirallas, pare del Víctor; el David i el Carlos Sampietro, l'Oriol i parella; la Rouse Ximelis i la seva amiga Carmen; lEmilio Civit amb qui hem compartit taula abans de la remullada i amb qui hem ajudat a deixar el pati de cadires buit de brossa...Jo crec que el Valentí Grau i companyia estaran contents del resultat global; una bona colla sopant, més gent que ha vingut a l'hora del concert i sumats tots hem estat forces, i si això li afegeixes l'excel·lent actuació del quintet liderat per la Marina, doncs brutal. Com sempre faig, i avui no havia de ser una excepció, miraré de penjar aquestes ratlles i editar l'àudio i penjar-ho tot al blog del Jazz Club La Vicentina. Voilà...Bona nit i bon Picnic Jazz Vallparadís en el Jaç de cadascú. Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada