Cloenda del 5è Festival de Jam Sessions a Sant Vicenç dels Horts

Joan Antoni, Sergio, T.S. Macià i Manel
La sensació de felicitat que tinc no la puc descriure.... acomiadar-me de tots els músics que han participat en la cloenda del 5è Festival de Jam Sesisons i entendre que tot, tot, ha anat rodat, clavat, de collons i que tothom ha gaudit, públic i músics....Certament estic molt content de com ha anat tot. Han sigut tres dies de Festival amb magnífics músics d'algunes de les millors escoles de música de casa nostra...el primer dia amb un combo del Conservatori Liceu i un de lESMUC....magnífics tots dos; el segon dia amb un combo de molt joves músics del Conservatori de Bellaterra, acompanyats de dos grans mestres a més a més del magnífic combo del Taller de Músics....i avui hem acabat amb un molt bon combo de l'Escola Jam Session EscueladeMúsica i el del JCLV liderat per tres grans mestres i la resta dels músics habituals. Ja m'agradaria tenir esma de posar tots els noms dels músics que han participat en aquests tres dies de Festival però estic tant cansat que desisteixo....per resumir-ho us posaré el programa de mà del Festival on hi ha els músics que hi han assistit. Hi ha hagut això sí algunes variacions d'última hora que en algun lloc ja s'han mencionat, o sigui que no farà falta que les personalitzi. 
Xavier, Felipe i Albert
Que serveixi aquest text per agrair a totes les escoles i als seus alumnes, i també a tots els músics que han participat, la seva col·laboració i entrega i dir-vos a totes i a tots, músics i públic, que l'any vinent hi tornarem, en el ben entès que tinguem el suport del nostre Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. 

Ara ja un dia després i ben descansat, vull agrair a les persones de les escoles esmentades amb les quals un servidor es posa en contacte cap el febrer de cada any entre les quals Mercè Borràs, Maria Serrat, Marta Vallespin, Lluís Cabrera, Montse Roig, Jaime Merchant, Luís Luis Blanco, Antonio Álvarez i Francesc Capella....i als músics que hi han participat per ordre d'intervenció.....

1er dia.....
Oriol Fontclara, Àlex Fortuny, Pau Sala, Nicolás de la Pava.
Irene Reig, Oriol Vallès, Artashes Aslayan, Alejandro Tamayo i Joan Casares.
i a la Jam...
Cristina Miguel, Ester Quevedo, i jo mateix.

2n dia.....
Albert Muñoz, Abraham Rademacher, Kike Martínez, Jordi Gaspar i Eladio Reinón.
Rocio Seligrat, Anscari Ans Cari, Max Villavecchia, Javi Garrabella i Jeroni Sureda.
i a la Jam...
Joe Psalmist, Deme Gómez i jo mateix.....

3er dia....
Manel Pinos, Alberto León, Joan Antoni Boldú, Sergio Belloso i T. S. Macià A.
Guim Garcia-Balasch, Xavier Figuerola, Jordi Gaspar, Albert Caire, Jordi Pujol, Felipe Muñoz..
i a la Jam...
Victor Mirallas, Marina Tuset i jo mateix.....fent un total de 35 músics i aficionats entre els quals m'hi compto.

I aquí teniu unes quantes fotografies on la qualitat tampoc és el més important....algunes les vaig fer jo i algunes altres la Manoli Hernández.....yeah...

Cloenda 3er dia Festival de Jam Sessions


More PowerPoint presentations from miquel

Com que encara no he parlat de com va anar aquest 3er dia, ara és el moment de fer-ho i deixar-ne un petit resum...

Jordi, Jordi, Xavier i Felipe
Un divendres que amenaçava pluja i que de fet va ploure, sort que ho va fer pel matí...
A l'hora prevista ja van començar a arribar els primers músics....Jordi Pujol, Xavier Figuerola, etc....i el planning previst de provar so els dos combos, anar a sopar tots plegats i iniciar el 3er dia de Festival es va complir quasi al minut. En aquests casos i dies, la única solució és anar controlant el temps anant mirant el rellotge del mòbil de tant en tant.
A les 22h10m començava el combo de l'Ecola Jam Session amb un quintet de dos guitarres, saxo alto, baix i bateria i amb una magnífica selecció de temes estàndards de Jazz. 
Jordi Pujol afinant....
El magnífic so va estar controlat en tot moment pel Marc Quintinilla i pels comentaris que en van fer els músics va sonar de conya. Aquest quintet va estar tocant quasi 40 minuts amb molta trempera i grans interpretacions dels músics. De fet, a mi en particular em va agradar molt el Manel Pinos, amb qui havia compartit estones a casa del Geni Barry, i en particular el magnífic so que va treure del seu alto així com també les bones improvisacions que va fer. Els dos guitarristes Alberto i Joan Antoni va estar brillants i el profe de tots va estar, com sempre, sobri i precís. El jove bateria T.S. Macià A. va estar a l'alçada de les circumstàncies, com se sol dir i va quadrar el ritme en tot moment. Per motius tècnics, només vaig poder enregistrar el darrer tema del combo de l'Escola Jam Session...em sap molt greu....ho sento Luís.
Xavier Figuerola provant so...i Felipe Muñoz
Després d'aquest magnífic combo li va tocar al del JCLV...Amb les absències del Geni, Carles Pineda i Quico Mampel, vaig trobar que els qui els van substituir van ésser la crem de la crem....i sinó digueu-me què en podeu dir del Guim Garcia Balasch, Xavier Figuerola i Jordi Gaspar...tres pesos pesants de l'escena del Jazz de casa nostra que van fer les delícies de propis i estranys que van deixar-nos a tots bocabadats  fent gaudir als seus propis companys, Albert Caire, Jordi Pujol i Felipe Muñoz. 
Van tocar tres temes començant pel Yardbird Suite de Parker. Temes amb grans solos dels mestres i també dels companys..Després d'aquests temes, l'Albert em va convidar a fer el primer tema de la Jam, el Blue Monk...Per a mi, poder tocar al costat d'aquests "monstres" va ser una cosa molt especial...en particular pel fet que entre el Guim i jo ens havíem intercanviat els saxos uns mesos abans....es va flipar amb el "meu" Selmer Mark VI i al final va anar a parar a les seves mans....i a les meves, el seu Yamaha Custom, magnífica eina per a mi, i amb la qual ja m'hi trobo molt a gust. 
Albert Caire provant so...
Després d'aquest primer tema vam tocar el "The Song For My Father", tema interpretat pels quatre saxos, tres altos i un tenor que va sonar força de collons. I sempre, al darrera, el magnífic tempo del Jordi al contrabaix i ritmes caribenys de teclat i bateria. El següent tema el va tocar el Víctor Mirallas acompanyat del Xavi i del Guimi va ser el Just Friends, amb algun canvi a les files de les guitarres..En Víctor ens va deixar un molt bon regust d'orella amb la seva interpretació i el seu solo, amb un magnífic so del seu tenor Paul Mauriat. Joan Anton, Sergio, Manel, T.S. Macià i Alberto
El ritme del tema va ser força trepidant i el públic va aplaudir força la seva interpretació, així com va anar fent des de l'inici de festival amb tots els participants. 
Jordi, Jordi, Xavier i Felipe
A la guitarra ens hi vam trobar al magnífic Sergio Belloso que va fer un brutal solo. Després el Guim s'hi va posar i ens va deixar força enlluernats per com domina el registre mig i alt del seu magnífic instrument,  i després l'Albert, mostrant-nos el control sobre les 88 tecles, acabant la roda el gran contrabaixista Jordi Gaspar. El següent tema va ser el preciós tema de Benny Golson, "Whisper Not", interpretat pel Xavi i el Guim en la melodia inicial...els solos van ser magnífics, del Guim, del Xavier, etc.. en un magnífic tema, amb unes harmonies típiques de la ploma del geni Golson. 
Guim Garcia i Albert Caire..i Xavier..
Després d'aquest tema vam cridar a la Marina i al Víctor a fer un tema amb força groove, el Take Time. Molt ben cantat per la Marina i amb un magnífic solo del Víctor primer, de l'Albert després, i del Jordi Pujol a la guitarra convenientment electrificada amb un so força aeri,  amb un gran acompanyament de la secció rítmica...en fi un tema que la Marina va acabar amb un preciós solo amb un eco controlat pel Marc des de la taula...El següent tema el vam fer el Manel i jo i va ser el Moanin' de Bobby Timmons...amb solos el primer meu i el segon el del Manel i la resta de companys....i ja per acabar vàrem fer el tema d'Henry Mancini, "The Days of wine and Roses"....amb solos meu i del Guim seguint la resta de companys....
Marina i Víctor
ara el Sergio al baix elèctric i deixant descansar al "worker man" de la nit, que de fet en van ser dos, el Jordi Gaspar i l'Albert Caire. Un preciós tema per acabar el Festival i que va sevir per agrair finalment a tots els assistents, escoles i a tots els músics que hi van participar la seva presència, així com agrair també a l'Ajuntament el seu suport permanent i que ens agradaria ser-ne partíceps de cara a l'any vinent. Miquel Tuset i Mallol.

Gràcies de tot cor, ha estat magnífic! Voilà.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada