Dos concerts especials..el del Jamboree amb el Raynald Colom Quartet + Logan Richardson i el de Graduació de la Marina al Cafè del Conservatori del Liceu

Thomas, Logan i Marc  by Gani Jakupi

Avui...bé, ahir, vaig gaudir de dos concerts meravellosos....El primer el del Jamboree Jazz amb el Raynald Colom Quartet (amb el Roger Mas, Thomas Kent Warburton Jr. i Marc Ayza) & Logan Richardson...ha estat una de les experiències acústico-musicals més impressionants dels darrers temps...de veritat...De començar aplaudint els primers solos a no aplaudir-ne cap, tota la penya que omplia el pati de butaques, doncs aquest ha estat el canvi d'estatus....només volíem escoltar, sense interrompre els sons, les músiques, els ritmes que sorgien de l'escenari. Han estat una sèrie de temes encadenats, sense interrupció, on hi ha hagut un gran desenvolupament de recursos tècnics i estilístics; estones amb atmosferes amb aires del Miles més cool i aflamencat, barrejades amb estones d'un ritme trepidant del trio, liderant el mestre a la trompeta i executant una sèrie inacabable de notes a un tempo força endimoniat. Logan, amb el seu saxo alto, aconseguint enlluernar-nos a tots amb el seu so, a vegades un pel estripat i fent una magnífics solos. Això ha durat una hora i ha estat un temps massa curt....m'hauria quedat al segon passe, però la meva filla Marina feia el seu "concert de graduació" al Café del Conservatori Liceu, i allà que he anat a veure com enlluernava a tots els presents amb la seva proposta. Tot un conjunt de temes produïts per ella, arranjats per ella, i cantats per ella. Temes amb ritmes funky i balades; d'altres amb un magnífic groove a un tempo suau i un pel "arrastrat". Entremig, la magnífica cancó "Alfonsina y el mar" que ha cantat amb el magnífic guitarrista mallorquí, Sebastià..


Una cançó força difícil si considerem l'ampli registre en el qual la cantant s'ha hagut de bellugar....Uns greus difícils, i uns aguts que els ha brodat. Després un tema propi (amb lletra de l'Aya i col·laboració del Victor Mirallas), i al final el Gospel..."his eye is on the sparrow", el Gospel que ha cantat acompanyada del seu estimat profe, l'amic David Sam, i que han acabat tots junts, músics i cors acompanyants....Una banda formada per joves estudiants, amics tots ells, una penya magnífica amb noms com Kimi Saigi, Òscar Latorre, Iscle Datzira, Gregori Hollis, Sebastià, Arnau Figueres, Mireia Pujol, i l'acompanyant als cors, i el baixiista, dels quals, ja em perdonareu, no en sé els noms...La Tania, professora de la Marina, ha fet la presentació tot i recordant quan la Marina va fer, fa dos anys, la prova d'accés a l'Aula. Una prova on ja la va enlluernar, conjuntament amb el Jaume Vilaseca, interpretant el "His eye is on the sparrow"...Llarga vida a la música....Bona nit i bon Jazz en el Jaç de cadascú...Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada