2n dia del 4rt Festival de Jam Sessions

Benvolgudes i benvolguts, amigues i amics del Jazz Club La Vicentina. El darrer divendres 12 de juliol vam continuar amb el 4rt Festival de Jam Sessions, aquesta vegada amb alumnes del Taller de Músics i de l'ESMUC. Una sessió que va començar més d'hora, a un quart de 10 del vespre per acabar igualment a les 24h....prop de tres hores de grans temes i interpretacions dels alumnes de les dues escoles. A les 20h ja van començar a arribar, i mentre el Marc i el Joan acabaven de muntar la parada, els nois es van refrescar prenent-se unes birres a La Taska

Els primers en fer proves de so van ser els nois de l'Esmuc
Josep Contreras, saxo tenor,  que substituïa a Claudio Marrero
Diego Valenzuela, guitarra
Mateu Peramiquel, teclat
Josep Sina, baix elèctric
Fidel Minda, bateria
Jordi Rodríguez, percussió.Mentre tot això passava vam tenir algun mal de cap i poc enteniment amb alguns companys de l'associació d'aturats de Sant Vicenç dels Horts, els quals no podien parlar amb el so dels músics....bé, una mica d'adrenalina i prou.
Després d'ells van fer les proves de so els nois del Taller de Músics:
Pol Padrós,Saxo tenor,  que substituïa a Nil Mujal
Toni Saigi, Teclats
Pau Rosselló, Baix
Joan Palà, Percussió
Jose Luís Garrido, Bateria

Per les músiques que van estar tocant ja vaig albirar que "la moguda" seria força potent. De fet el "projecte" del combo de l'Esmuc  ja el coneixia d'haver-lo escoltat en una WTF al Jamboree, aquella vegada però amb el Claudio Marrero, saxo tenor

Mentre els de l'Esmuc sopaven allà mateix (i així van poder escoltar el treball dels del Taller), els del Taller van començar a tocar els seus temes..
Abans però, vaig fer una petita presentació del què és el Festival agraint per trams als implicats, Ajuntament, Escola de Música Moderna Sant Vicenç i comentant-ne els responsables de l'organització...Jazz Club La Vicentina...JCLV i finalment la presentació dels músics representant al Taller de Músics, ESEM.


Van tocar tot un seguit de temes gens fàcils rítmicament, fins i tot amb un tema a 7/4..m'equivoco? Grans temes i solos es van anar alternant durant els més de 30 minuts que van tocar. Mentre tant, el públic anava omplint l'espai, el pati-jardí de Can Comamala, un lloc que comença a ser ja una icona imprescindible per a gaudir d'un bon espectacle, sigui el que sigui. 
Després dels nois del Taller faig fer les presentacions dels alumnes que representaven a l'Esmuc i fer un agraïment també al tècnic de so, en Marc

Aquestes músiques em sonaven força, tot i notar algunes diferències entre els temes que van sonar aquí i els que van sonar al Jamboree. Allà em va sembla notar molta més "canya" i al jardí, a l'aire lliure, tot em va sonar molt millor...ja ho havia dit...Mateu va ser l'encarregat de presentar el projecte; tocarien música de Gary Willis, professor de combo d'ells, i un dels referents més importants en això del baix elèctric d'arreu. He tingut la ocasió de veure'l en acció diverses vegades; una al Cafè del Conservatori del Liceu i una altra a una WTF al Jamboree; ambdós dies formant part del Llibert Fortuny Trio.
Bé, la música va ser força "canyera", considerant també el fet d'haver-hi una guitarra elèctrica, a més a més de teclats-baix-bateria-percusió, a més a més del saxo tenor del Josep. Una formació similar a l'anterior amb la única diferència del guitarrista. 

Haig de dir que el públic s'ho estava passant força bé, aplaudint en cadascun dels temes i encoratjant més i més als músics, de la mateixa manera que ja havia passat abans amb els seus companys.
Després d'una bona estona de tocar, em vaig plantar a l'escenari amb la sana intenció de fer-los plegar per donar pas a la Jam Session, però no va poder ser. Vam tenir un estira i afluixa amb en Mateu i al final vaig cedir a la seva proposta de tocar el darrer tema convidant a algun company del Taller. Va pujar en Pol i així vam poder escoltar el darrer tema, en Blues força viu, amb els dos saxofonistes tocant plegats...començava la Jam....

Després d'aquest tema de repertori de Gary Willis, vaig pujar a l'escenari a cridar a d'altres músics per així seguir, ara ja al complet, amb la Jam Session. El primer tema va ser el So What interpretat a un ritme força ràpid, i on els saxos, guitarra, teclats, baix, bateria i percussió ens van fer gaudir força, amb gran interpretacions als solos. Impressionant aquest tema i com va sonar. Havia pujat el Toni i el Jose Luis, teclat i bateria del Taller, tocant amb la resta d'implicats.
Després de demanar si hi havia algun músic amb ganes de participar, vaig ser jo el qui es va presentar voluntari per interpretar un tema, el Walkin, seguint amb l'ona Davis.
Un tema que va sonar força bé, i que fins i tot a mi que reconec que no en sé, em va sonar de manera digna. A veure quan arribarà el dia que podré dir que em va sonar bé....
Un darrer tema, ja sense mi, crec del Sonny Rollins, a ritme de "Calypso", més o menys, i ara  sense recordar el nom del tema.. 
per després acabar ja amb el "Ain't no sunshine..." amb la col·laboració de la Manuela i la  Marina Tuset. Un fi de festa impressionant que va fer aplaudir a tothom, i més encara amb tots els músics que hi van participar dalt l'escenari. Darrers agraïments per a tothom qui havia vingut i convocar al personal pel proper dia, el 26 de juliol a la Plaça Sant Jordi i en plena Festa Major d'Estiu
Un darrer agraïment per La Taska per donar-nos suport de menges i refrescos, que a tots ens van anar força bé.
Voilà. Miquel Tuset i Mallol.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Va ser genial!!! Gràcies!!!

Matt:-)

JAZZ CLUB LA VICENTINA jazzclub.lavicentina@gmail.com ha dit...

Gràcies a vosaltres, els músics...al públic que va venir i a l'Ajuntament pel seu suport.

Publica un comentari a l'entrada