1er dia 6è Festival de Jam Sessions - Sant Vicenç dels Horts - 2015...Combos de l'Esmuc i del Conservatori del Liceu, 3 de juliol.

El sisè Festival de Jam Sessions.....uff, 6 anys de Festival amb músics joves i els seus professors i tractes amb les escoles de casa nostra a més a més de fer-ho amb la Regidoria de Cultura del nostre ajuntament. Tractes institucionals i recolzament d'ambdos parts per tirar endavant aquest projecte únic. Ves per on que sí, què és únic i no sembla que es faci enlloc més. 
Enguany, i seguint el format establert de tres dies amb els combos de dues escoles cada dia, vam inaugurar-lo el 3 de juliol a Can Comamala amb els combos de l'Esmuc i del Conservatori del Liceu. La sorpresa agradable ens la va donar el gran Horàcio Fumero, el qual va venir substituint en Xavi Castillo que no va poder venir. Nosaltres contents de la presència de l'Horacio, per primera vegada a Sant Vicenç acompanyant els seus alumnes. Dóna la circumstància que ell també dóna classes al Conservatori del Liceu i per tant, coneixia a tots els joves estudiants que ens van acompanyar aquest, el primer dia de Festival.

Ja sabem que tenim un problema, i aquest és el de l'hora d'inici, les 21h. Una hora intempestiva però obligada pel fet que ens veiem obligats a acabar a les 24h en punt per un problema de veïns. O sigui que ens ha passat començar amb poca gent, i a mida que va passant el temps i ben aviat, ja veiem el pati de Can Comamala ben ple. Enguany i per aquest primer dia, i segur pel "reclam" de la presència de l'Horàcio, vam veure com a primera hora ja teníem una bona presència de públic. El fet de començar a les 21h està motivat a més a més perquè cada combo tingui la seva estona de glòria i que després tots plegats puguem gaudir d'una llarga estona de Jam Session, la mare dels ous.

Ho sigui que els nois del combo de l'Esmuc, amb el seu professor, van començar els temes del seu projecte en honor als Adderley Brothers, Cannonball i Nat




Una formació a quintet, com la de la època amb els següents músics:
Albert Carrique, saxo alto
Gregori Hollis, trompeta
Josep Esquirol, teclat
Horàcio Fumero, contrabaix
Jordi Pallarès, bateria.

Van tocar tot un seguit de temes del repertori dels brothers a més a més d'algun tema original de Nat que era qui més composava. Aquesta formació ens va demostrar el bon nivell dels estudiants que cursen el Grau Superior a l'Esmuc i amb quins mestres s'hi troben. Horàcio va estar sublim així com la resta de joves cracs. Espero que gaudiu de l'àudio que vaig enregistrar i que segur ara mateix esteu escoltant.

Després d'ells els hi va tocar als nois del Conservatori del Liceu, un combo format fora de la institució, o sigui que no era el combo i les músiques amb les quals practiquen durant el curs sinó una formació muntada amb alumnes de la institució i liderada pel jove crac Roger Mir  i anomenat Súper Sax 2.0. Una petita big band amb 10 músics que ens van interpretar uns quants temes arranjats pel mateix líder, tot i recordant una formació amb una sòlida secció de saxos, i els arranjaments dedicats a ells. Per descomptat que la secció rítmica va ser també molt potent amb l'afegitó d'algun metall per donar color i la col·laboració de joves cracs estudiants com és el cas de la Cristina Miguel, que fa un màster a Amsterdam.




Una little big band amb gent com:
César del Val, Saxo alto
Martín Díaz, Saxo alto
Cristina Miguel, Saxo tenor 
Jaume Ferrer, Saxo tenor
Oriol Jiménez, Saxo tenor 
Ángel Fernández, Saxo baríton
Jesús Fayas, Trompeta
Darío Ezequiel Balseca, Piano
Pere Carlos, Baix elèctric
Luis Miranda, Bateria
Roger Mir, Arranjaments, direcció, saxos

Ja entrada la nit, vam poder escoltar la contundència d'aquesta formació amb uns arranjaments súper ben fets, si considerem com sonaven, i incidint sobre la secció de saxos els quals "solejaven" tots plegats molt ben acaronats per la secció rítmica. En Roger Mir va fer la feina de direcció d'aquest el seu projecte el qual veurà la llum en format físic ben aviat. També, però, va demostrar-nos el perquè està considerat un dels joves valors de les "canyes" a casa nostra, tocant en algun tema el saxo soprano i després el alto en la jam session posterior.

I així va ser com, mentre els joves del Liceu sopaven, els de l'Esmuc sopaven i a l'inrevés, situació ideal que els permet sopar mentre escolten el projecte dels companys. 

Primer em vaig dedicar a presentar als nois i quan varen acabar, a demanar aplaudiments al públic, el qual, els hi va donar de tot cor. Després d'uns els altres i sempre amb la mateixa dinàmica fins arribar el moment d'encetar la Jam Session. Malauradament, el baixista dels Súper sax 2.0 va haver de marxar, així com també d'altres músics de la mateixa formació, quedant-nos amb el gran Horàcio Fumero el qual es va quedar fins el penúltim tema, que deu ni do. 




Una Jam iniciada amb alumnes de les dues escoles i el seu professor, i que després es va veure canviada per alguns dels músics que van venir, alguns habituals a les Jams del JCLV , com l'amic i energètic saxo alto, Juan Carlos "Speedy" i d'altres que van venir acompanyant als estudiants de les escoles com la pianista Ester Quevedo, i la cantant Maria Lamata, i per descomptat, amb jo mateix que també m'hi vaig llençar amb el meu saxo alto. Em consta que no vam baixar massa el nivell de la música que fins ara havia sonat i també dir que, per a nosaltres dos, a mi i al Juan Carlos, va ser tot un honor tocar al costat d'aquest gran mestre Horàcio Fumero i també fer-ho amb aquests nois tan joves i ja tan bons.

Finalment, agrair a tothom qui va venir, a l'Ajuntament pel seu constant suport a les propostes musicals que sorgeixen des del Jazz Club La Vicentina i sobretot a les escoles que any rear any ens donen el seu suport amb la presència dels seus magnífics alumnes i professors.

Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada