Pol Padrós al Taller de Músics i els combos de l'Aula del Conservatori Liceu presentant els seus treballs al Jamboree Jazz.
Max, Pol i Josep |
Abans d'anar a veure els combos de l'Aula on hi participaven els meus fills, em vaig deixar caure pel Taller de Músics a Can Fabra. Allà a la Sala Omega Morente, en Pol Padrós va presentar el seu projecte final de curs relacionat amb dos estils diferents de fer Jazz, el de Chris Potter i el de Robert Glasper. Amb aquest poti-poti, en Pol va presentar composicions seves relacionades d'alguna manera amb les composicions dels dos anteriors referents. Ritmes complexos i melodies molt ben trobades van propiciar que la resta de companys arrodonissin el projecte amb molt bones interpretacions de tots tres, a l'inici i quatre després. En Max Villavecchia, piano i teclats; Josep Cordobés (Le Cordubois) primer i després amb el magnífic suport de Wassylli Kandinsky van ser els acompanyants de luxe del Pol. En els solos que van fer cadascun d'ells es va notar el "nivellàs" que tenen aquests nois. Ja l'any passat, en el 4rt Festival de Jam Sessions a Sant Vicenç dels Horts, vam poder escoltar de quina manera tocava en Pol i ahir vam constatar una evolució que segur no s'aturarà. La Sala Omega-Morente és un espais ideal per presentar projectes i allà he pogut veure els darrers assajos de la Vicens Martín Dream Big Band, és on finalment es va gravar el disc dels ELS FRUITS SABOROSOS - Vicens Martín Dream Big Band, by Vicens Martín Dream Big Band. En aquesta mateixa sala i ahir, el seu tutor Biel Amargant em va alliçonar sobre diversos aspectes del què escoltàvem; ritmes i melodies. Recordo un comentari d'en Biel sobre una opinió meva relacionada amb una melodia d'un tema d'en Pol que em va semblar maca..."la gràcia consisteix en fer un tema complex i que quan s'escolti sigui fàcil d'entendre i sigui agradable..".
Després de deixar Can Fabra vaig anar de cap al Jamboree després d'una bona estona de metro a veure i escoltar els meus "pipiolos". Vaig arribar a punt de preparar el meu inseparable Zoom H4 tot just abans que comencés a tocar el combo dirigit pel Vic Moliner i on la Marina hi participava com a suport de veu.
La Marina va impressionar com sol fer en els seus directes, per la presència escènica i també per la seva veu, sempre molt potent. Un combo amb dues veus, teclat, dues guitarres solistes, baix, percussió i bateria havia de donar molta tralla i la van donar. Tot i així, les veus es van poder escoltar bastant bé i els temes que van tocar van engrescar força al públic assistent, entre el qual també hi havia alguns guiris sorpresos i que van aplaudir força. És clar que una bona colla del públic érem els pares i mares dels nois i noies que hi van actuar.
Per acabar faltava el quintet on hi toca el Valen i que va ser encara de més tralla. Una formació amb teclat, dues guitarres, baix i bateria molt compacte i amb uns temes molt ben trobats carregats de ritme i en alguns casos de ritmes entretallats força complicats de portar. El grup liderat pel David Gnaposs va sonar força bé i com en els casos anteriors es va notar l'evolució dels seus membres. Els solos que van fer els dos guitarres, la noia que tocava el teclat, el baix i la bateria van ser força bons i el personal va acabar ballant davant de l'escenari i seguint les evolucions dels músics. Em va agradar força la predisposició i concentració de tots i en particular la del Valen que ho va fer força bé fent els ritmes i també els solos que van ser brutals...com li sona l'Strato...
En definitiva, un dia on els alumnes participants i també els seus tutors i directors com és el cas del Gonzalo del Val amb qui ens vam saludar així com també amb el Biel, Vic i Jaume Vilsacesa, varen gaudir d'un dia força especial i que clou un llarg curs on la feina feta ha donat els seus fruits....Voilà. Miquel Tuset i Mallol.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada