Raynald Colom Quartet amb Jesse Davis al Jamboree Jazz Club

Ray Colom & Jesse Davis  by Antonio Narváez
Una vegada més, les Lab Sessions dels dimarts al Jamboree Jazz organitzades per l'amic, company d'ones i director artístic del local, en Pere Pons han estat increïbles. Un pati de butaques ple de gom a gom ha aplaudit amb contundència cadascun dels temes que han fet els músics....un quartet liderat pel Ray Colom amb un magnífic pianista gallec, el Yago Vazquez, home introspectiu i concentrat que ens ha deixat una magnífica impressió en la seva primera actuació al Jamboree. La resta de la secció rítmica, els habituals acompanyants del Raynald, el grandíssim contrabaixista americà ja quasi català, en Thomas Kent Warburton Jr. i el no menys imprescindible, el gran Marc Ayza. Aquests quatre han estat acompanyats per ni més ni menys que pel Jesse Davis al saxo alto. 

Thomas Kent Warburton Jr...by  A. Narváez
De fet, en Ray ha tingut l'amabilitat de proposar a la formació els temes del seu primer mentor musical, l'home, el músic de New Orleans. Temes del mestre del saxo alto inclosos en el seu darrer disc "Live at Smalls" del Smalls Jazz Club , projecte que ell mateix va presentar més o menys l'any passat al mateix Jamboree i on també hi vaig poder anar i comprar el CD, ara a casa d'un amic que sembla s'ha oblidat de tornar-me'l...Una formació compacte amb l'afegitó del pianista Yago, molt agradable sorpresa, que esperem pugui tornar una altra vegada potser amb projecte propi. Els temes, genials i els solos més encara. Què es pot dir de gent com aquesta...només et quedes bocabadat per l'excel·lència a tots els nivells. Darrerament al Ray li agrada encadenar els temes, tal i com va fer el dimarts passat amb el Logan Richardson, i avui ha fet el mateix tot i que només lligant els dos darrers...una meravellosa balada empalmada amb el darrer tema de la nit, molt més potent. Marc ha estat "controlat" seguint un format més "clàssic" dintre de lo modern, i s'ha concentrat en marcar en tot moment el swing adequat, sense cap més altra intervenció enriquidora, amb les quals ens te tant acostumats. Ha brillat però amb solos i "quarts".

Marc Ayza  by  Antonio Narváez
Thomas ha estat soberg, acompanyant i "solejant" amb una contundència rítmica impressionant. Es notava que estava la mar de content, estava a gust amb la proposta, més estàndard que les habituals, i així ho ha demostrat amb la seva entrega permanent al projecte del Jesse. Yago ha resultat ser un pianista exquisit, amb un toc al piano força suau, massa i tot, i que ha impedit sonoritzar el piano de manera adequada, i sovint el seu so era força fluix. Després ho hem estat parlant amb l'Alex Montoliu, i aixó mateix m'ha comentat. Tot i així, Thomas ha enregistrat el concert i segur que haurà quedat la mar de bé. Joan Mas i senyora han estat també presents i gaudint en silenci d'una nit esplendorosa de música i de públic. Els dos vents, els solistes de metall i canyes, amics de fa força anys, han estat genials.


Yago Vázquez  by Antonio Narváez
Ray, tot i tocar estàndards, temes propis seus o aliens, d'un estil o d'altre, manté un missatge estilístic personal que en cap moment sembla variar, al menys per a mi. Ha trobat el seu so, i allà que s'hi queda, no de manera definitiva i segur que sempre en constant evolució. Jesse, amb un so més clàssic, el del seu alto i també estilísticament parlant en els seus solos, ens ha mostrat tot el seu saber i musicalitat. So a vegades estripat però moltes de les vegades equilibrat..
He estat compartint la música i companyia amb el Pere Foved, tot i comentant "la jugada" amb màxima discreció....Voilà. Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada