Entrega de premis de l'AMJM i crònica de l'esdeveniment.

Josep Mª Farràs  by Antonio Narváez
Doncs no seré jo qui m'oblidi dels que ahir van rebre el millor premi que pot rebre un músic, el premi dels seus companys de professió dels que són socis de l'AMJM Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya..

Premi Honorífic de la Junta : Josep Mª Farràs
Millor Compositor: David Mengual
Millor Músic: Marco Mezquida
Millor Grup: David Mengual Free Spirits Big Band
Millor Disc: Small Axes de Robert Nesta Songs i l'incansable Adrià Plana.

Felicitats des del Jazz Club La Vicentina de la Societat La Vicentina i també des del programa de ràdio Jazz Club de Nit.

Doncs unes paraules sobre l'acte d'ahir...Després de passar una bona estoneta a la WTF del Jamboree Jazz on vaig poder gaudir amb una mica de canya i funk amb la Sandra Ortega Quintet, vam anar de cap al Café Royale amb el Pere Soto a veure la moguda de l'entrega de premis de l'AMJM.....L'Òscar Dalmau va fer de mestre de cerimònies amb el seu particular sentit de l'humor parlant dels premis i dels candidats i també va presentar i cridar els premiats mentre un dels membres de l'Associació va ser l'encarregat de donar-los, els premis. La veu en off del caçador de bolets i gran melòman va poder compartir escenari amb un dels seus grans ídols de les presentacions, el gran Valentí Grau, el qual va col·laborar aclarint-nos que el seu amic Josep Mª Farràs, no solament havia estat en els inicis un músic de Terrassa sinó que es va dedicar a mostrar-nos el Jazz que es feia aquí per tot arreu de Catalunya. 
Arecio Smith i Dick Them by Antonio Narváez
Un acte on hi va assistir força quantitat de músics i on el presi de l'Associació, en Dick Them, qui va ser el primer en pujar a l'estrada a donar-nos la benvinguda, també ens va encoratjar a fer-nos socis els qui no ho fóssim, amb l'ànim de millorar les condicions d'aquesta AMJM. Després de l'entrega dels premis a tots els agraciats, es va obrir la Jam Session amb el trio de cartell: en Francesc Capella, teclat; Nono Fernández, contrabaix i Pau Bombardó, bateria. El primer en acompanyar-los va ser el mateix Josep Mª Farràs amb la seva trompeta i fent-nos gaudir amb la seva potència i coratge en els súper aguts. Amb una pila d'anys a l'esquena, ens va mostrar la seva gran classe i saber fer en això de tocar amb el màxim swing i blues. 
Valentí Grau i Òscar Dalmau by Antonio Narváez
Llibert Fortuny, al qual tot just jo mateix acabava de veure en un tema a la WTF també s'hi va afegir a la formació tocant també un parell de temes de manera brutal, així com també el saxo alt ja entrat en anys, en Pierre?. Un altre dels nominats va ser en Jordi Rossy el qual va ser el primer en agafar les masses del vibràfon que havia portat l'Andreu Vilar . En Jordi ens va mostrar de quina manera un músic poliinstrumentista és capaç de tocar el vibràfon, havent-ho fet primer, com tots sabeu, amb la bateria, trompeta i piano...deu ni do. Un crac total. Hi va haver canvi de secció rítmica, piano, bateria i contrabaix, i també l'Andreu Vilar va substituir en Jordi Rossy en les masses per ser-ho després ell mateix posteriorment. 
Tots els premiats  by Antonio Narvàez
Els vents van volar i en van aparèixer uns altres entre els quals en Marcel·lí Bayer al saxo alt i potser algun altre més....Mentre tot això passava i jo que m'ho mirava i escoltava, també xerrava amb alguns dels presents entre els quals Vicens Martín, Antonio Narváez que no va parar de capturar el present, en Deme Gómez i la Jos Bascón, ànimes de La Ruta del Jazz, amb el mateix Dick Them, saludant també a Tomàs Fosch, (de Nadal a casa from Texas), Marco Mezquida, Gonzalo Levin, Joan Mas, Andreu Zaragoza, alguna salutació de lluny com la del Jose Alberto, i molta estona xerrant amb l'entranyable Mathew L. Simon i una amiga veïna de Sant Cugat...fins l'hora de plegar veles, moment en el qual vaig veure que també ho feia en Max Sunyer i parella. Després ho vaig pensar...carall, un acte únic com aquest i jo sense enregistrar-lo...collons, badada...he. Voilà. Miquel Tuset Mallol.
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada