MIQUEL TALAVERA TRIO.....JAM....I.....JOAN PAU COMELLES. LA PRIMERA JAM DE BLUES !!!Hola a tothom de nou.

La nit d’ahir va ser bastant especial per diversos motius.

El primer i que sembla que no hi ha manera de solucionar és la simultaneïtat d’ofertes teatrals i musicals que es fan a Sant Vicenç en el mateix dia. Això ens afectava a nosaltres degut a que justament s’estrenava ahir mateix un musical en una altra entitat mentre nosaltres havíem de fer un concert de Blues. El diumenge 25 d’octubre això mateix li afectarà a la pròpia Vicentina com entitat, ja que faran una obra de teatre el mateix dia que, a l’altra entitat hi tornaran amb el musical. No hi pot haver manera que ens posem d’acord per no haver de competir en àmbits culturals, les dues o tres entitats que fan aquest tipus de programació i la fan el mateix dia? No en podríem parlar i establir un calendari que segur que beneficiaria a tothom? Voleu dir que no? Pel que jo he pogut esbrinar, hi ha tossuts que no han volgut canviar cap data quan encara era possible.

El segon és el fet d’introduir un concert de Blues dintre de la programació “estàndard” de Jazz. Fins el divendres portàvem 4 concerts de Jazz; ara ja podem dir que a més a més n’hem fet un de Blues. Hem de dir que l’assistència del personal va ser generosa i suficient per poder fer front a les despeses que un muntatge com aquest implica. Vam veure cares noves i estimades cares amigues amb les quals ens retrobem a cada concert. Gràcies a ambdues cares. Vam constatar doncs que hi ha en aquest poble, públic de mitjana edat que, tot i els anys, encara li agrada gaudir amb una música, Jazz o Blues, que no és la que s’escolta ni a la Tele ni al gimnàs, ni a les discos, ni a.....Això ens anima a continuar programant Jazz i també Blues. Ho farem, no patiu!

El tercer és el magnífic concert que vam poder gaudir el divendres 23 d’octubre a la Sala Xica de la Vicentina. En Miquel Talavera Trio ens va oferir una primera part de Blues i Blues Jazzero del bo i millor. Van començar amb un blues fantàstic on el Miquel va fer sonar la seva Telecaster de cinquanta mil maneres diferents. Ell també fa de cantant, de bon cantant “d’home del sud”, ja que una mica això semblava el seu to de veu. Els temes que van tocar van ser aquests, tot i que l’ordre pot ser que no sigui el correcte.

Well you needn't (Monk)
Talk to me baby (Elmore James)
I'm walking (Fats Domino)
My little suede shoes (Charlie Parker)
So What (Miles Davis)

Amb aquest tema va acabar la primera part; amb regust a Jazz. Segur que el Miquel ens va voler fer aquest regal a tots els presents, de manera especial als aficionats al Jazz.

Hem de comentar que la qualitat musical que vam poder gaudir va ser d’un nivell elevat. Tant el Ballester com el Santamaria van realitzar la seva tasca de manera excel·lent. El Miki a més a més ens va fer veure amb els diversos solos que va realitzar, tot i la seva joventut, que te un futur musical assegurat sense cap mena de dubtes. El Miquel Ballester ens va tocar la bateria amb una suavitat digne de menció donada el tipus d'audiència més acostumada al volum dels concerts acústics de Jazz. I del Miquel Talavera només hem de dir que va ser un luxe tenir-lo entre nosaltres, fent-nos gaudir de veritat amb els solos inversemblants que realitzava constantment.

La segona part va ser l’hora de la Jam; amb aquesta activitat estem aconseguint que els joves músics tinguin una oportunitat de compartir escenari amb músics professionals de gran talent. Això també va passar el divendres 23 d’octubre on van participar joves músics que també ens han acompanyat en d’altres Jams i d’altres que van venir de Barcelona. La primera sessió la van inaugurar el Daniil i l’Albert, acompanyats de la secció rítmica del trio, o sigui el Miquel Ballester a la bateria i el Miki Santamaria al baix elèctric. Van tocar un parell de temes de blues, i hem de dir que, tant el Daniil com l’Albert van demostrar saber estar a l’escenari, amb plena concentració i bon treball musical. Tots vam aplaudir satisfets per la feina que van fer els joves músics. Després va sortir la Marina a cantar també un parell de temes. Va començar amb el Rock me Baby, aplaudit també i seguidament va fer el Georgia on my mind. La Marina aquest tema quasi el broda. El canta amb molt de sentiment i controlant perfectament els diferents registres, des del més baix fins el més alt, amb molta prudència. Molt bé també per la Marina, que també mostra una gran progressió. Després va sortir el Xavi a tocar la bateria el qual va gaudir de la música que sí que li agrada interpretar, i també ens va fer gaudir a nosaltres. Un altre bateria va pujar dalt l’escenari, el Sergi, el qual ens va interpretar un tema estàndard de Jazz, el Cantaloupe Island, del Herbie Hancock, amb molt més ritme i funky que el propi autor. Molt bé pel Sergi que es va estrenar en una Jam de Blues a Sant Vicenç. Segur que ens acompanyarà més vegades. Després vaig sortir jo a tocar un Blues amb el meu saxo alt que més o menys també va sonar. Semblava que això seria tot, però lectores i lectors, el millor encara havia de passar.

El quart motiu per a convertir la nit es especial va ser la presència entre el públic de l’harmonicista Joan Pau Comelles. Quan el van anunciar em vaig sobresaltar, car jo sabia de la importància del personatge, i així ho vaig anunciar. Hei... tothom ha de saber que aquest senyor està considerat un dels millors harmonicistes d’Europa. I de quina manera ho va demostrar! Vam sentir una sèrie de sons, rapidíssims alguns, lents i dolços uns altres, suaus els demés però tots amb una contundència interpretativa impressionant. Estàvem escoltant una veritable harmònica de Blues. Podies tancar els ulls i et podies veure a tu mateix prop del Mississipi, en un barri de Nasville, en un........Blues.

Vam quedar com estabornits per la qualitat de la qual tots estàvem gaudint. El trio s’havia convertit en un quartet. Alguns dels temes que van tocar van ser Just because i Don't you mess with me. Quin regal tan inesperat ja quan tots estàvem plens de satisfacció musical. Era ja tard, però ens vam quedar a escoltar el quartet fins que van tocar la darrera peça. Nosaltres encara en volíem més i més ens en van donar. Van acabar amb un esplèndid It's a wonderfool world, tocat amb una tendresa excelsa.

En definitiva va ser la primera nit de Blues al Jazz Club la Vicentina, i el Miquel Talavera, Joan Pau Comelles, Miquel Ballester i el Miki Santamaria ens en van fer els honors. Gràcies a tots ells. Segur que els tornarem a veure. Miquel Tuset.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada