11ena Temporada Jazz Club La Vicentina

CONCERTS ONZENA TEMPORADA 2019-2020

AUDITORI MOLÍ DELS FRARES

Per motius diversos, "tornem" a l'Auditori del Molí dels Frares, momentàniament
Quan tornem a la Sala Xica, ja us ho direm


AJORNAT el del 18 d'octubre: 22h (Concert de Jazz Manouche)

Valentí Moya Meets Monk
-Valentí Moya (guitarra manouche)
-Fran Asensio (guitarra manouche)
-Oriol González  (contrabaix)
-Dani Levy  (bateria)

Valentí Moya és un guitarrista català especialitzat en Jazz Manouche. És un dels músics, compositors, guitarristes, productors i docents referents del Jazz Manouche al nostre país. La seva música es desenvolupa també en d'altres estils com ara el blues, Jazz fusió, bluegrass, folk, pop, rock, funk, estils que fusiona en alguns dels seus projectes.

En 2017 rep un encàrrec de gran responsabilitat, enregistrar un disc amb composicions de Thelonious Monk amb clau de jazz manouche. L'encàrrec surt de la discogràfica Belga Hans Kusters Music (HKM). Aquest treball de gran envergadura el va resoldre en un disc de 10 talls (8 arranjaments de composicions de Monk i 2 composicions pròpies) i a part d'obtenir un premi al millor treball discogràfic 2017 ha tingut diferents ressenyes i crítiques positives en (Enderrock, La Vanguardia, Revista masjazz, 440, JazzButlletí amjm, etc.). En aquest disc que es diu Valentí Moya Meets Monk (Jazz Manouche Connection) hi participen músics com ara Pablo Selnik (flauta), Edurne Arizu (acordió), Gemma Abrié (veu), Marco Mezquida (piano), Pau Romero (enginyer de so), Oriol Gonzàlez (contrabaix) i Thelonious Sphere Monk , fill de Thelonious Monk, a la bateria. Comencen a presentar el disc en novembre de 2018 passant pel festival Django L'H 2018, La Nova Jazz Cava de Terrassa, Vermut Jazz 2019 (L'Auditori), Cicle nits per Django (Pipa Club), el Siglo (Sant Cugat), i el presentaran al Jazz Club La Vicentina el 18 d'octubre de 2019.

patrocina l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 de novembre: 22h (Presentació del nou CD, "Specious Present" de FSNT)

Álvaro Torres Trio
-Álvaro Torres (piano)
-Eric Surmenian (contrabaix)
-Ivo Sans (bateria) 

Álvaro Torres, jove pianista madrileny que ha sorgit de les darreres fornades del Conservatori Superior del Liceu, ens presenta el seu primer treball discogràfic editat per la prestigiosa Fresh Sound Records en el seu catàleg de Nous Talents, la FSNT. Ell mateix ens explica el seu projecte intitulat “Precious Present”. 


El present enganyós, “Precious Present” en anglès, és un terme filosòfic que ens convida a reflexionar sobre les nostres percepcions de l'ara. Implica que vivim en un present il•lusori; que creiem que el present és en realitat un passat molt recent. És en aquest espai marginal on la nostra consciència se situa quan anem a improvisar, quan improvisem, prenent decisions en temps real mentre percebem el passat més recent. La música d'aquest àlbum es construeix essencialment en aquests moments. Vaig escriure peces amb un ampli espai per a la interpretació, amb la intenció de descobrir-les durant la sessió de gravació. El resultat és 9 composicions breus; diferents premisses a partir de les quals es construeix principalment música improvisada, música que reflecteix la nostra relació i percepció del present. 


patrocina l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14 de desembre: 19h  (Possiblement a la Sala Xica o a Can Comamala)

Javier Navas presenta el disc "Fresh Start"
-Javier Navas, (vibràfon)
-Juan Galiardo, (piano)
-Bori Albero  (contrabaix)
-Dani Domínguez  (bateria)

El quartet liderat per Javier Navas ens proposa una visita a un repertori jazzístic autèntic i ple de modernitat, agrupació on el vibràfon de Javier es desenvolupa amb majors dosis d'expressió i energia.

Des de l'any 2014, Javier treballa amb una secció rítmica de contrastada qualitat musical. Juan Galiardo (Jerry Bergonzi, Joe Magnarelli, Dick Oatts, Dave Santoro, Gregory Hutchinson) al piano. Bori Albero (Chano Domínguez, Lee Konitz, Donat Moroni, Barry Harris) al contrabaix. I Dani Domínguez (Llibert Fortuny, Jorge Pardo, Chano Domínguez, Perico Sambeat, Kase.O) a la bateria. El grup ha creat un llenguatge propi a través de més de cent concietos en aquests anys, interpretant un ampli repertori sota l'autoria de Javier Navas; repertori que s'apuntala en 2016 amb l'arribada d'Enrique Oliver al saxo tenor per completar el front line, convertint al quartet en un grup heterogeni de cinc membres.

A través de gires de concerts i sessions diverses, tota aquesta feina cristal·litza de forma natural en la publicació del primer disc de la formació, Finally in my hands (Ambar Records, 2016). Amb una excel·lent recepció de crítica i públic, aquest treball permet al grup visitar gran part de la geografia espanyola, en més de cinquanta concerts de presentació (Jamboree Jazz Club, Jimmy Glass, Recoletos Jazz Club, Festival d'Hivern de Màlaga, Elcercano, Filloa jazz Club, Nova jazz Cava) i gires per Aragó, Galícia, Catalunya o Andalusia.

Fruit d'aquesta bona acollida, són seleccionats per a la realització d'una gira de nou concerts al II Circuit Andajazz, on els diferents professionals del jazz a Andalusia escullen a diferents projectes per a la seva presentació per tota la comunitat. Aquesta gira arriba al final al novembre de 2017, donant per conclosa l'etapa de Finally in my hands.

El següent treball discogràfic, Fresh Start (Autoedició, 2018) suposa la consolidació definitiva d'un llenguatge propi, d'una veu personal, tant en les composicions com en el propi so del grup. Mesos abans de la seva gravació, el grup va ésser inclòs en el programa AIE Artistes en Ruta per realitzar una gira per Espanya a la tardor de 2018. Aquesta gira coincideix amb la presentació oficial de Fresh Start arreu del país, permetent al grup realitzar quinze concerts de presentació, incloent importants locals i festivals de tardor (Festival OFF Jimmy Glass, Festival Jazz Obert de Màlaga, Festival Internacional de Jazz de Lugo, Cicle 1906, Cicle Auditori La Bilbaïna).

patrocina l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada