Jam Session del 27 de setembre amb Geni Barry Quintet.

Geni Barry i el combo amb el Deme, Àngel, etc....
Doncs ahir vam fer la Jam de setembre al Jazz Club La Vicentina, amb en Geni Barry Quintet, amb Geni Barry, vibràfon; Jordi Pujol, guitarra; Albert Caire, piano; Quico Mampel, contrabaix i Felipe Muñoz, bateria. Una jam on la no massa assistència de públic, tot i l'entrada gratuïta, es va veure compensada per l'assistència força nombrosa de músics. Vam poder veure i escoltar el combo on el Deme Gómez (saxo tenor) gaudeix interpretant estàndards amb els seus companys, l'Anxo Gestal, guitarra; Xavier González, baix elèctric i Xavi Patabi, bateria, els quals ens van tocar tres dels temes que toquen en els seus assajos. Això va ser després d'una primera bona estona escoltant els temes que s'havia preparat la formació fixa en aquest cas sense en Carles Pineda que no va poder-hi assistir pel fet de tocar al Festival de Jazz de Girona. En Geni ens mostra cada dia que el veiem, de quina manera desenvolupa els temes a l'hora d'improvisar fent-ho a l'estil Bobby Hutcherson, segons les seves paraules. Sens dubte que és un dels millors, sinó el millor (ja sabeu que això del millor sempre fa de mal dir) en això de les quatre masses picant sobre rectangles allargassats i metal-ics (nova definició de vibràfon ?). 
Quim, Modest i Deme
 l'Albert Caire ens mostra a cada Jam, una evolució a les 88 tecles que el situa en la suficient disposició de compartir escenari amb el "master Genious" per a continuar aprenent, la qual cosa passa cada mes al JCLV segons les seves pròpies paraules. Un altre músic que beu musicalment de la font del "geni" és en Jordi Pujol, qui també mostra una impressionant progressió a les 6 cordes, havent obtingut un dels títols que sembla que poden fer un gran servei pirineus amunt, el que dóna el Trinity College of Music de London; títol per cert obtingut mitjançant la única escola a la península que l'ofereix, la Jam Session EscueladeMúsica
En Rafa, Toni, etc.....
En Quico Mampel al contrabaix es va mostrar segur i contundent, coneixedor del seu domini, va donar seguretat a la secció rítmica en tot moment, i ens va mostrar la seva tècnica i control rítmic en tots els solos que ens va oferir. Felipe Muñoz a la bateria va estar com sempre en bona sincronia rítmica amb la resta de companys fent així que la màquina rítmica anés a les mil meravelles. Després de la formació estable, una estona de Jam amb en Quim Castanyer, trompeta i jo mateix al saxo alt, (per primera vegada amb el Custom Z en un escenari) fent alguns dels temes que més ens agraden. Músics n'hi van haver més...entre els quals en Modest Pelfort, trompeta i Sergio Del Campo, flauta travessera. Aquest parell de companys, seguidors habituals de les nostres Jams, fan que l'ambient s'enriqueixi musicalment i humanament amb les seves aportacions sempre agradables i simpàtiques. Però encara en vam tenir més, de músics. Va resultar que teníem a la Sala Xica quatre persones, dos homes i dues dones, tres dels quals de Cuba, que van poder sortir a l'escenari a interpretar les seves músiques. 
Jorge al baix elèctric salsero
Dos músics cubans que aviat tornaran al seu país, en Jorge, baix elèctric i Domingo, piano, ens van interpretar un parell de temes amb el Felipe als timbals i alguns dels altres músics que també hi van voler participar; en Geni va ser el primer en pujar a l'escenari per compartir amb els amics de Cuba, però també s'hi van afegir en Modest, Sergio, Quim a la veu dient a ritme de salsa.."Y en la Vicentina encontré el amor" o quelcom de similar.....i després un riff on tothom deia "Encontré el amor"....En Deme també s'hi va apuntar i jo mentre tant, vaig intentar immortalitzar-ho amb el mòbil. 
Domingo al piano salsero
Després d'ells, vam poder extreure del públic a la tercera persona cubana, directora de la coral de Santa Coloma de Cervelló, la Mary Lis, que ens va cantar un parell de boleros, amb tothom al costat d'ella fent riffs de metalls i veus. Una situació mai viscuda al Jazz Club La Vicentina i amb la qual vam gaudir tots plegats, músics i públic. Ja per finalitzar aquestes quatre ratlles, voldria agrair a les acompanyants que van venir amb els músics i també estendre aquest agraïment als músics i públic que van venir a la Jam nº9 de la temporada (les jams van en cicles anuals naturals) ja que gràcies a ells, i per descomptat al suport de l'ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, les Jams al JCLV sembla que tenen la vida assegurada, o no?. Voilà. Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada